Predani spisi dijecezanskog postupka u kauzi Sluge Božjega Josipa Stadlera

Predani spisi dijecezanskog postupka u kauzi Sluge Božjega Josipa Stadlera

Petak, 30. 5. 2008.

RIM: Nakon što je završen postupak na dijecezanskoj razini u beatifikaciji Sluge Božjga Josipa Stadlera, postulator dr. Pavo Jurišić u pratnji sestara Služevki Maloga Isusa, s. Marine Piljić provincijalne glavarice Sarajevske provincije i s. Irene Olujić savjetnice iz generalne uprave odvezao je dokumente i spise s ove razine u Rim te ih je na svetkovinu Presv. Srca Isusova predao Kongregaciji za kauze svetaca.
 


Kao što smo već izvijestili prilikom završetka postupka radi se o spisima i dokumentima koji u sebi sadrže 43.679 stranica, kojie su bile uredno zapečaćene i poslane diplomatskom poštom u sedam sanduka, ukupne težine oko 350 kg.

Nadbiskup Josip Stadler bio je veliki promicatelj pobožnosti Presv. Srca Isusova na hrvatskom govornom području. Simbolično je da je upravo na ovu svetkovinu dobiven termin predaje dokumenata ipočetka procedure kanonizacije na rimskoj fazi. Srce Isusovo, prepuno milosrda i ljubavi prema onima koji ga ljube i slušaju glas Božji, uzvraća svojom ljubavlju u velikoj mjeri, ono prepoznaje sluge koji su na svom zemaljskom putu željeli i nastojali služiti Bogu i ljudima, svjedočiti čovjekoljublje Onoga koji je došao da se potpuno preda za njih i da ih svojom ljubavlju okupi i otkupi.
 
Slijedi daljnji proces na rimskoj fazi, gdje će Kongregacija imenovati dosadašnjeg postulatora na dijecazanskoj razini postulatorom i na ovoj rimskoj razini, a nakon toga otvaranje spisa, ocjena dosadašnjeg rada i dodijela procesu Relatora koji će uz suradnju s Postulatorom dalje voditi proces i privesti ga kraju.

  Vijesti - Sve