Predstava ‘‘Stadler’’ u Prozoru

Predstava ‘‘Stadler’’ u Prozoru

Ponedjeljak, 30. 1. 2023.

U subotu, 28. siječnja 2023. u dvorani Doma kulture u Prozoru, s početkom u 19 sati upriličena je predstava „Stadler“.


U subotu, 28. siječnja 2023. u dvorani Doma kulture u Prozoru, s početkom u 19 sati upriličena je predstava „Stadler“.

Voditeljica programa bila je Mirjana Bešker.

U prvom dijelu programa koji je pripremila s. M. Marinela Zeko s mladima župe Prozor, prvopričesnicima, pjevačima i čitačima, predstavljen je Stadlerov duhovni lik i život kroz njegove izreke. Zbor mladih župe Prozor pod ravnanjem s. Marinele izveo je dvije pjesme kojima je dočarao siromaštvo malenog Isusa, tu Zvijezdu skromnosti, malenosti i poniznosti koju je slijedio i živio sam nadbiskup Stadler.

Nakon prvog dijela uslijedila je predstava simboličnoga naziva Stadler. Pod vodstvom redatelja i dramaturga Ante Bilića, Predstavu su izveli članovi Hrvatskog amaterskog kazališta Travnik. Iako svi amateri osim glavnog glumca koji je glumio nadbiskupa Stadlera, mladi su vrlo vješto ovom moderno-koreografskom poetskom dramom, govorom, glazbom, scenografijom i kostimografijom, uprizorili Stadlera iz njegova djetinjstva, te godina pastirske službe u Crkvi vrhbosanskoj. Prikazali su koliku je veliku snagu imala njegova vjera i pouzdanje u Gospodina, kako se nosio sa životnim križevima i izazovima, kako je živio, radio, gradio i surađivao.

Program je upriličen u organizaciji JU Kulturno sportskog centra općine Prozor-Rama i sestara Služavki Malog Isusa povodom 104.obljetnice preminuća sluge Božjega Josipa Stadlera, prvoga Vrhbosanskog nadbiskupa i utemeljitelja Družbe Služavki malog Isusa.

(kta/rama-prozor.info)

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve