Predstavljena knjiga kardinala Roberta Saraha „Bog ili ništa“

Predstavljena knjiga kardinala Roberta Saraha „Bog ili ništa“

Srijeda, 1. 6. 2016.

U srijedu, 1. lipnja 2016., u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu u Zagrebu, predstavljena je knjiga „Bog ili ništa – razgovor o vjeri“, kardinala Roberta Saraha, prefekta Kongregacije za bogoštovlje i disciplinu sakramenata.


O nastanku knjige na hrvatskom jeziku progovorio je Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, a knjigu su predstavili pomoćni biskup Ivan Šaško, asistent na Katedri fundamentalne teologije KBF u Zagrebu mr. Branko Murić i autor knjige kardinal Robert Sarah. Na kraju predstavljanja knjige svim gostima obratio se dr. Stjepan Brebrić direktor Kršćanske sadašnjosti u čijoj je nakladi izašla ova knjiga. U predgovoru knjige kardinal Bozanić napisao je „Postoje knjige u koje se polože tvrdnje i u kojima se čuvaju spoznaje. Postoje knjige koje govore – i nakon što ih se pročita. Takva je i ova knjiga, jer nije samo osvrt na postavljeno pitanje; ona u taj razgovor uvlači onoga tko ju čita. Zato je preporučujem svakomu tko želi osjetiti ljepotu svega što u poniznome kršćanskome srcu i u životu službenika Crkve čini Gospodin; Onaj kojega zadnje riječi iz ove knjige nazivaju - "blistavo prisutni Bog".“

Na predstavljanju ove vrijedne knjige nazočile su s. Vesna Mateljan, s. Julijana Jerković i s. Ana Marija Kesten.

O ovoj svečanoj promociji najviše će govoriti sama knjiga, ali i autogram kardinala Saraha kojeg smo primile na prvoj stranici ovoga značajnoga štiva.

Našim sestrama poglavaricama preporučujemo da ovom vrijednom knjigom „Bog ili ništa“ obogate naše kućne knjižnice kako bi sestre posegnule za njom i iščitavajući njezine stranice, obogatile svoj duhovni život. (s.am)

  Vijesti - Sve