Prepoznaše ga u lomljenju kruha (usp. Lk 24, 35)

Prepoznaše ga u lomljenju kruha (usp. Lk 24, 35)

Nedelja, 27. 3. 2016.

Uskrs, 2016.

Poštovane sestre provincijalke, drage sestre!

Drage sestre novakinje, postulantice i kandidatice!

Bliži nam se svetkovina Kristova uskrsnuća. Korizmeni hod s trpećim Isusom uvodi nas u najveće otajstvo naše svete vjere. Bez Njega, naš svakodnevni hod kroz život bio bi beznačajan i neosmišljen. Kako li velikog nam dara kojeg smo primile od Trpećeg Krista. Zahvalimo mu od sveg srca za dar vlastitog otkupljenja, jer nas je On otkupio neprocjenjivom cijenom.

U danima Vazmenog trodnevlja približimo se još bliže našem Otkupitelju. Razmatrajmo njegovu svetu muku i smrt i u tom sjedinjenju s Njim uđimo u Vazmeno slavlje. 

Uskrslom Gospodinu povjerimo sve naše potrebe duše i tijela, sva naša nastojanja oko svetoga i kreposnoga života. Molimo da u nama uskrisi sve boli i trpljenja. Neka naši križni putovi u kojima se sve više suobličujemo s trpećim Kristom učine nas dostojnima Njegove otkupiteljske snage i ljubavi. 

Pođimo k Uskrslomu Gospodinu u naše kapelice, u naše crkve, pred svetohraništa. Tamo nas čeka. Odazovimo se njegovom blagom pozivu koji nam upravlja iz dana u dan: „Blago onima koji su pozvani na gozbu Jaganjčevu.“ Poput ožalošćenih učenika koji su se uputili u Emaus, prepoznajmo Uskrsloga u lomljenju kruha. Radost susreta s Njim donesimo svima koji ga u ovom vremenu neće prepoznati kao Uskrsloga.

Drage sestre provincijalke, drage sestre, sestre novakinje, postulantice i kandidatice, s ovim mislima, u svoje osobno ime i u ime sestara iz Vrhovne uprave Družbe, želim svakoj od vas radosni susret s Uskrsnulim Gospodinom i blagoslovljen navještaj Njegove radosne poruke: „Pođite dakle i učinite mojim učenicima sve narode.“

Ostajem u duhovnom zajedništvu sa svakom od vas, za vas moli preporuča se u molitve, vaša u Isusu i Mariji

 

_____________________________

s. M. Radoslava Radek,

vrhovna glavarica


  Vijesti - Sve