Preselila se u vječni život naša S. M. Riharda Štefanija Posavec

Preselila se u vječni život naša S. M. Riharda Štefanija Posavec

Petak, 17. 6. 2022.

„Ja sam uskrsnuće i život“ (Iv 11,26)
Svemogućem Bogu, Gospodaru života, preselila se naša S. M. Riharda Štefanija Posavec članica Družbe sestara Služavki Malog Isusa, 16. lipnja 2022. g. u 88. godini života i 64. godini redovničkih zavjeta. Sprovod drage sestre bit će u utorak, 21. lipnja 2022. g. u 13:20 sati na gradskom groblju Mirogoj. Sveta misa zadušnica bit će iza sprovoda u samostanu „Betlehem“ na Kraljevcu u Zagrebu. Preporučamo dušu naše sestre Riharde u vaše molitve.

Pokoj vječni daruj joj, Gospodine!
Sestre Služavke Malog Isusa i rodbina

+ s. RIHARDA ŠTEFANIJA POSAVEC
Dani su čovjekovi kao sijeno, cvate k’o cvijetak na njivi; jedva ga dotakne vjetar, i već ga nema, ne pamti ga više ni mjesto njegovo. Al’ ljubav Gospodnja vječna je nad onima koji ga ljube. Ps 103
Ljubav je Gospodnja bila je na djelu u životu naše drage pokojne s. Riharde od dana rođenja. S. Riharda Posavec, krsnim imenom Štefanija, rođena je na Božić - 25. prosinca 1934. godine od oca Gabrijela i majke Ljubice rođene Katančić u sv. Križu kod Tuhlja u župi Uznesenja BDM. Štefanija je rođena u djecom blagoslovljenoj obitelji u kojoj je od osmero djece, sedmero svoj život posvetilo Bogu. Njena obitelj podarila je našoj Družbi četiri sestre Služavke Maloga Isusa, a tri od njih već su pohitile u susret svom Zaručniku.
U Družbu sestara Služavki Malog Isusa, s. Riharda je ušla 24. kolovoza 1956. godine. U novicijat Družbe ušla je 14. kolovoza 1957. godine u Samoboru. Privremene redovničke zavjete položila je 15. kolovoza 1958. u samostanu Antunovac, u Maksimiru, a doživotne zavjete 15. kolovoza 1964. godine u samostanu Betlehem u Zagrebu.
S. Riharda je bila vrijedna i požrtvovna sestra koji je najveći dio svog redovničkog života provela u službi kuharice ili u poljoprivrednim poslovima. Sve osobe susretala je s ljubavlju i pažnjom. Bila je vedre i vesele naravi, te ostavljala lijepi dojam na osobe s kojima je surađivala. Svoju službu neumorne hraniteljice sestra i redovnika vršila je na raznim mjestima: u Mandaljeni kod otaca dominikanaca, u Sarajevu, Zagrebu u Dubravi, Varaždinu i Rijeci kod otaca kapucina. Zatim u župama: sv. Jeronimu u Maksimiru, Goričanu, Retkovcu, Krašiću, Stenjevcu, te naposljetku u našim samostanima u Samoboru i Kraljevcu. Od 2011. godine, zbog narušenog zdravlja s. Riharda boravila je na Kraljevcu u samostanu Betlehem. Svoj križ bolesti, nosila je strpljivo i tiho predajući Gospodinu svoje boli. U trenucima trpljenja i bolesti bila je vrlo zahvalna sestrama i svima koji su joj iskazivali bilo kakvu pomoć i pažnju.
Okrijepljena svetim sakramentima s. Riharda je pozvana na vječnu Gozbu Jaganjčevu na svetkovinu Presvetog Tijela i Krvi Kristove u četvrtak 16. lipnja 2022. Kroz svoje dane i godine redovničkog života hranila se Tijelom Kristovim. Vjerujemo da je i njoj Gospodin već ispunio svoje riječi: Tko jede od ovoga Kruha, živjet će uvijeke. Kao što je za života bila skromna i tiha, tako je bila i u času prelaska u vječnost, spremna za tajnu koja ju je čekala nakon smrti.
Draga s. Riharda, vi ste već pronašli put do Oca u vječnome SADA. Primite našu zahvalnost, ljubav i molitve za svako dobro učinjeno i ugrađeno u našu i vašu redovničku zajednicu i Družbu. Kao što ste vi nas za života hranili kruhom dobrote, darežljivosti, ljubavi, mi želimo vama, da se radujete s blaženom djevicom Marijom i svim nebesnicima na vječnoj gozbi Jaganjčevoj, svu vječnost.
Blaženi koji umiru u Gospodinu! Neka otpočinu od svojih trudova jer prate ih djela njihova.

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve