Prijatelji Maloga Isusa i sestre Služavke Malog Isusa  nastupili su na HosanaFestu

Prijatelji Maloga Isusa i sestre Služavke Malog Isusa nastupili su na HosanaFestu

Utorak, 24. 9. 2019.

U subotu 21. rujna 2019 god. u ranim jutarnjim satima put Subotice krenule su sestre Služavke Malog Isusa: s. M. Kristina Adžamić, s. M. Ružica Ivic i s. M. Pia Pilić sa Prijateljima Malog Isusa: gosp. Vladom Kudić i njegovom nećakinjom Nadom Kudić, te gosp. Goranom Totić i njegovom kćerkom Elizabetom, noseći u srcu želju slaviti Boga i svjedočiti s pjesmom „Imaj Srce“ i nastupom na Festivalu Hrvatskih Duhovnih Pjesama „HosanaFest“ o imenu sluge Božjega dr. Josipa Stadlera, prvog vrhbosanskog nadbiskupa i utemeljitelja Sestara Služavki Malog Isusa.

Nakon što su u poslijepodnevnim satima sretno stigli u Suboticu i smjestili se kod svojih domaćina, pošli su u župu „Marije Majke Crkve“ u Subotici gdje ih je dočekao vlč. Marinko Stantić, župnik te župe i organizator HosanaFesta. Uslijedila je duhovna obnova koju je vodio vlč. Nebojša Stipić, te zajednička sv. Misa. Po završetku Euharistijskog slavlja, naše sestre i Prijatelje Malog Isusa ugostila je obitelj Marije i Ivana Mandić iz Subotice, koji su podijelili sa njima povijest Bunjevačkih Hrvata, te ljepotu njihovih običaja, nošnje i slavlja. Već u 20:00 h uslijedila je generalna proba u Hali Sportova u Subotici i nakon nje veselo druženje svih izvođača i uzvanika u restoranu „Dukat“.
U nedjeljno jutro, 22. rujna 2019., nakon doručka sa domaćinima, sestrama Kćeri Milosrđa sv. Franje, koje djeluju u župi sv. Roka u Subotici, s. Kristina, s. Ružica i s. Pia su se uputile prema župi Marije Majke Crkve gdje su zajedno sa svim izvođačima prisustvovale svetom Misnom slavlju koje je predvodio fra Mladen Vukšić iz Posušja, te su čitale misna čitanja i molitvu vjernika. Na koncu sv. Mise vlč. Marinko, je posebno zahvalio na prisutnosti sestara Služavki Maloga Isusa, te kratko progovorio o njima njihovu Utemeljitelju. Sestre su među prisutnima podijelile mnoštvo krunica Malog Isusa te raznih sličica sa molitvama sl. B. Josipu Stadleru, i zaštitnicima sestara SMI. Neki su, odmah, preko Interneta, tražili više informacija o prvom vrhbosanskom Nadbiskupu Josipu Stadleru.
U poslijepodnevnim satima sestre SMI  i Prijatelji Malog Isusa sa jednom grupom izvođača HosanaFesta i domaćina bili su u obilasku grada Subotice i njegovih znamenitosti. Posjetili su Gospino Svetište „Bunarić“ i subotičko prekrasno jezero „Palić“.
Festival hrvatske duhovne glazbe „HosanaFest“ počeo je u 20:00 h, istoga dana, u „Hali sportova“ u Subotici. Dvorana je bila prilično popunjena i divno okićena. No, najljepše je bilo vidjeti nasmijana i vedra lica izvođača, to mnoštvo, pretežno mladih, katolika koji su došli slaviti Gospodina svojim glasovima, svojim talentima. Uzbuđenje je raslo, te je konačno stigao trenutak nastupa naše grupe na čelu sa gosp. Vladom Kudić i gosp. Goranom Totić kao glavnim vokalima, a s. Ružica i s. Pia nastupile su kao prateći vokali zajedno sa krasnim djevojkama Nadom i Elizabetom koje su svirale Ukulele. Na koncu nije došlo do pobjede, što i nije bio prvotni cilj, nego je cilj bio slaviti Boga, te svojim nastupom pronijeti ime, život i djelo, našeg Utemeljitelja, sl. B. Josipa Stadlera. Vjerujemo kako će sluga Božji nadbiskup Josip Stadler, obilno nagradit srca koja mu se obrate, tražeći zagovor u potrebama duše i tijela. A dobri Bog neka ga proslavi čašću oltara, te ga uskoro mognemo častiti kao blaženika svete katoličke crkve.
Sestre SMi i Prijatelji Malog Isusa bili su posebno dirnuti gostoljubivošću subotičkih Hrvata i svojih domaćina, koji su ih primili kao braću i sestre. Moglo se osjetiti divno zajedništvo djece Božje iz raznih krajeva Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Srbije.
Na povratku kući u Sarajevo, sestre SMI i Prijatelji Malog Isusa posjetili su svetište „Gospe od Utočišta“ u Aljmašu te još jednom zahvalili Blaženoj Djevici Mariji i našem Ocu nebeskom na primljenim milostima i radosnim susretima tijekom putovanja i sudjelovanja na „HosanaFestu“.
Neka ovo putovanje bude Bogu na slavu, na čast našem Utemeljitelju i nama na spasenje.
s. M. Pia Pilić
 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve