Prijatelji Maloga Isusa s Gromiljaka hodočastili u sarajevsku katedralu

Prijatelji Maloga Isusa s Gromiljaka hodočastili u sarajevsku katedralu

Nedelja, 10. 6. 2018.

Sestre Služavke Maloga Isusa koje djeluju na Gromiljaku organizirale su 10. lipnja hodočašće do sarajevske katedrale gdje je bila vanjska proslava Presvetog Srca Isusova, zaštitnika Vrhbosanske nadbiskupije i same katedrale. Na hodočašće su se odazvali brojni članovi Društva PMI, ali i ostali vjernici koji su imali želju poći. Prije početka svete mise bila je i prilika za svetu ispovijed.

Svečano misno slavlje počelo je u 10:30 kada se okupljenim vjernicima i brojnim svećenicima u koncelebraciji obratio nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić zaželjevši im iskrenu dobrodošlicu i istaknuvši velik značaj svetkovine Presvetog Srca Isusova kao izvora milosti za svakog vjernika. 
Posebno je pozdravio mons. Tomu Vukšića, vojnog biskupa ordinarija u BiH, mons. Ratka Perića, biskupa mostarsko-duvanjskog, mons. Peru Sudara, pomoćnog vrhbosanskog biskupa, nadbiskupa Luigija Pezzuta, apostolskog nuncija u BiH, te nadbiskupa Marina Barišića, metropolita splitsko-makarskog, koji je predvodio misno slavlje.
U propovijedi je nadbiskup Marin Barišić osobito istaknuo značaj kršćanske ljubavi u vjerničkom životu. Pozvani smo uvijek iznova i svakodnevno učiti se ljubavi prema bližnjemu i prema Bogu koji i jest Ljubav sama. Bez nje nema istinskog kršćanskog življenja, bez nje nema opraštanja, ali ni rasta u vjeri. Nadbiskup je spomenuo i Slugu Božjega Josipa Stadlera koji je na poseban način štovao Presveto Srce. Podsjetio je na njegovu izreku koja je srž kršćanske ljubavi: „Imaj djetinje srce prema Bogu, majčinsko srce prema bližnjemu, sudačko srce prema samome sebi“. Ove godine osobito se slavi i 150. godina Stadlerova svećenićkog ređenja i 175. godina njegova rođenja.
Nakon završetka misnog slavlja sestre Služavke Maloga Isusa s vjernicima su se okupile oko groba Sluge Božjeg Josipa Stadlera uz zajedničku molitvu, a s. M. Danica Bilić pročitala je na kraju jednu pjesmu njemu u čast.
Hodočasnici su osnaženi svetim sakramentima zahvalno krenuli svojim kućama odlučivši radost ponesenu u srcu podijeliti sa svojim bližnjima.
 s. M. Danica Bilić
 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve