Priprema za polaganje doživotnih zavjeta

Priprema za polaganje doživotnih zavjeta

Petak, 14. 8. 2020.

Priprema za polaganje doživotnih zavjeta neponovljiv je dio u redovničkoj formaciji, a ovom prilikom bila je podjeljena u dva dijela. Prvi dio pripreme započeo je 5. srpnja u Karmelu u Mariji Bistrici pod vodstvom s. M. Anđe Vranješ, pročelnice za odgoj u našoj Družbi. Teme koje su bile predviđene za prvi dio pripreme: Identitet Služavke Malog Isusa, Duh i svrha Družbe, Naš apostolat i Duh i oblik zajedničkog života bile su prožete ozračjem karmelske tišine i molitve. 


Iskustvo molitve i tišine te sestrinsko zajedništvo bilo nam je izvorom snage i radosti u traženju Njegova lica. Tijekom boravka u Karmelu, imale smo milost sudjelovati u neposrednoj pripremi za proslavu svetkovine Majke Božje Bistričke u bazilici te trodnevnoj pripremi za proslavu Gospe Karmelske u kapelici Karmela Majke Božje Bistričke i blaženog Alojzija Stepinca. 

Drugi dio pripreme koji je započeo 20. srpnja u našem samostanu „Betlehem“ na Kraljevcu protekao je pod vodstvom s. M. Viktorije Predragović, magistre juniorki. Teme ovog dijela pripreme bile su: Posvećenje Bogu polaganjem javnih zavjeta, Evanđeoski savjeti Bogu posvećene čistoće, siromaštva i poslušnosti, Molitveni život sestara, Naša obnova u duhu pokore te Odvojenost od svijeta štiti sabranost. 

Kroz trenutke promišljanja o našem životu, kroz zajedništvo s Gospodinom i sestrama u zajednici zahvaljivala sam Bogu za tolike darove kojima nas dariva svakim danom. Radujem se predanju Njegovoj milosti do kraja svoga života.

s. M. Monika Maslać

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve