Promocija zbornika „ Na ramenima moga tate“

Promocija zbornika „ Na ramenima moga tate“

Nedelja, 29. 10. 2017.

Splitsko – makarska nadbiskupija sa katehetskim uredom organizirala je natječaj literarnih i likovnih radova u osnovnim i srednjim školama povodom Godine očinstva. Tema natječaja  bila je „ Na ramenima moga tate“. Mentori su bili uglavnom vjeroučitelji a u nekim školama uključili su se i drugi učitelji. Znakovito ove godine svoje radove poslali su  također i učenici  hrvatskih katoličkih misija iz Njemačke .


Naša vjeroučiteljica s. Dolores Brkić motivirala je naše učenike u Drugoj gimnaziji- Split, kao i prethodnih godina. Pod njezinim mentorstvom učenici su pisali i slikali na više pod tema, izražavajući ono što nosimo u srcu, bilo o Nebeskom ocu , zemaljskom te duhovnim očevima.

Dana 25. listopada 2017. godine bila je svečana promocija u velikoj dvorani splitskog sjemeništa. Mi učenici Druge gimnazije  bili smo ponosni, jer je 13 radova uvršteno u ovaj zbornik kojeg je Nadbiskup nazvao kao  „svojevrsna enciklopedija „ . Čitajući tekstove, slušajući na promociji msgr. Marina Barišića, mr. Josipa Periša te dr. Dubravku Kuščević , mogli smo doživjeti bogatstvo vrednota i emocija o očevima i njihovoj ulozi kroz odrastanje. Nazočni ovoj svečanosti bili su i predstavnici iz AZOO te grada Splita. Slušajući tekstove, bilo o zemaljskom ocu koji je uz nas, bilo o onom koji nedostaje, ili Ocu nebeskom, rekla bih da je ovaj zbornik kao“ remek djelo“ djece i mladih u Godini očeva koju je proglasila splitska nadbiskupija.

Na koncu su proglašeni najbolji radovi po odluci 2 prosudbena povjerenstva te su dobili i prigodne poklone. Svaki učenik i mentor čiji je rad u zborniku dobio je kao nagradu svoj primjerak zbornika.

Ljepoti promocije doprinijeli su vokalisti  Salone, a scenski Hrvatsko nadzemlje. Na kraju svi su uz radosno druženje razgledali izložbu likovnih radova u atriju pred dvoranom noseći u srcu zahvalnost prema Ocu i očevima.

 Josipa Paić, maturantica - Druga gimnazija- Split

  Vijesti - Sve