Proslava 129-tog  rođendana Družbe sestara Služavki Maloga Isusa u Sarajevu

Proslava 129-tog rođendana Družbe sestara Služavki Maloga Isusa u Sarajevu

Nedelja, 27. 10. 2019.

U radosnom duhu i raspoloženju dočekale smo ovaj veliki dan, 129 – ti rođendan naše Družbe sestara Služavki Maloga Isusa.


Naše slavlje započele smo sv. Misom u sestarskoj kapelici u samostanu „Egipat“. Sv. Misu predvodio je vrhbosanski nadbiskup, kardinal Vinko Puljić u koncelebraciji mons. Henryka Jagodzinski, savjetnika apostolske nuncijature, mons. Slađana Ćosića, generalnog vikara vrhbosanske nadbiskupije i ostalih svećenika. Za vrijeme sv. Mise pjevale su Sestre Služavke Maloga Isusa pod vodstvom don Marka Stanušića.

U homiliji kardinal Vinko Puljić rekao je: da po volji sluge Božjega Josipa Stadlera, utemeljitelja, dan sv. Rafaela arkanđela, bude dan rođenja Družbe te kao što je pratio mladog i starog Tobiju na putu, prati i Vas na Vašem putu kako bi liječile rane siromaštva. Zato, danas posebno želimo moliti za Vas sestre da nam postanete anđeli u službi dobra, koje će željeti nama, približiti Isusovu blizinu, malenost i ljubav, ali da i Vi rastete u toj ljubavi. Zato smo Bogu zahvalni, da je preko sluge Božjega Josipa Stadlera ustanovio vas sestre, nikle ste ovdje na našim prostorima, a poslane ste cijeloj  Crkvi. Želim da istinski Bogu služite i uprisutnjujete evanđelje Božje.

Na kraju misnog slavlja provincijska glavarica s. Marija Maria – Ana Kustura, uputila je riječ dobrodošlice uzoritom kardinalu te ostalim svećenicima i gostima.

s. M. Judita Matić

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve