Proslava Bezgrešne u Vrgorcu

Proslava Bezgrešne u Vrgorcu

Subota, 10. 12. 2022.

Duhovnu pripravu  za  svetkovinu Bezgrešne, zaštitnice naše zajednice i naših štićenika, imao nam je  u nedjelju 4. prosinca  don Zvonimir Mijić. U svom  razmatranju govorio nam je o budnosti, kako bismo bile poput mudrih djevica pripravne na susret sa Zaručnikom  kad dođe iznenada, o ponoći…

Samu svetkovinu Bezgrešne uljepšali su nam Prijatelji Maloga Isusa iz Vrgorca koji su došli čestitati sestrama i štićenicima. Uz darove, unijeli su u Dom Imakulate puno radosti, pjesme, razgovora… Bilo je dirljivih susreta posebno s onima s kojima su nekada zajedno radili ili živjeli u susjedstvu. Bilo je i suza suosjećanja pogotovo u obilasku nepokretnih u njihovim sobama. Korona je  zadnje dvije godine prekinula ovu lijepu tradiciju PMI, a nadamo se da će se ovakvi susreti ubuduće nastaviti.

Sutradan, 9. prosinca  su  Djeca Bezgrešne, naši mladi volonteri  Doma Imakulate  sa svojim animatoricama Anet i Adrianom, došli čestitati sestrama i štićenicima svoju i njihovu zaštitnicu. Veselje je bilo obostrano, jer ovdje su „maleni  za velike i veliki za malene“. Donijeli su veliki plakat „Rođendanik“ na kojemu su označili mjesece u godini i postavili imena i datume rođenja svih štićenika. Bilo je to za svih veliko iznenađenje. Plakat će stajati na vidnom mjestu, ispred blagovaonice, kako bi  mogli vidjeti kad je slijedeća „fešta“,  kome je rođendan i uputiti čestitku.

Na kraju  jednog i drugog susreta, među štićenicima, sestre su pozvale svoje goste na malu okrepu i druženje u sestarskoj blagovaonici.

Svi su pozdravili našu Bezgrešnu u kapelici ispred koje je stajala slika Sluge Božjega Josipa Stadlera  i prisjetili se spomendana njegova preseljenja u nebo, odakle nas svojim zagovorom prati.     

s. Vesna Mateljan

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve