Proslava svetkovine Bezgrješne u Vrhovnoj upravi

Proslava svetkovine Bezgrješne u Vrhovnoj upravi

Nedelja, 10. 12. 2023.

Cijela Crkva, i mi njezini članovi, slavimo Gospodina što nam podari najsvetiju od svih svetaca, Bezgrješnu Djevicu Mariju za majku, koja nam porodi Onoga u kome je punina svetosti i milosti, našeg Spasitelja Isusa Krista.

Ovu posebno lijepu i značajnu svetkovinu Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije, proslavile smo radosno u Vrhovnoj upravi Družbe, zajedno sa Suradnicama Krista Kralja svečanom Sv. misom koju je predslavio mons. Juraj Jezerinac, vojni biskup u miru.

Nadahnutim riječima uveo nas je u otajstvo ove svetkovine, ističući ljepotu ovog blagdana i One  koju je Bog očuvao od svakog grijeha, predvidjevši je za Majku svoga Sina. Veličina  Bl. Dj. Marije je u odazivu Gospodinu, istaknuo je biskup Jezerinac. Ona je s raspoloživošću srca prihvatila Božji poziv da bude majka Njegovu Sinu i spremno odgovorila:  "Evo službenice Gospodnje, neka mi bude po tvojoj riječi!" (Lk 1, 38)

Biskup Jezerinac je također  istaknuo i veličinu sl. Božjega nadbiskupa Josipa Stadlera čije se 105. obljetnice smrti spominjemo. Naglasio je kako je On osobito častio Blaženu Djevicu Mariju Bezgrješnu, kao i bl. kardinal Alojzije Stepinac. Po tome su postali veliki jer su Mariju štovali i nasljedovali. Sluga Božji Josip Stadler prešao je u Dom Očev upravo na svetkovinu  Bezgrješne, a bl. kardinal Alojzije Stepinac uoči Gospe Lurdske ‒ Bezgrješne.

Zahvalne smo Bogu što su naše sestre Služavke Maloga Isusa bile svjedokinje njihova svetog života i blažene smrti, jer su im posluživale i s njima molile, posebno molitvu krunice. Pa i u zadnjim časovima njihova života s njima su molile: Zdravo Marijo …,  Sveta Marijo, Majko Božja, moli za nas grješnike, sada i na času smrti naše. Amen.

Biskup Jezerinac je pozvao i nas da se ugledamo u njih i slijedimo dragu Majku Mariju kao veliki uzor, zagovornicu i posrednicu svih milosti.

U homiliji se osvrnuo na liturgijska čitanja današnjeg dana koja nam pokazuju povijest Božjih zahvata radi našeg spasenja.

Slavimo Boga što nam dade tako veliku i moćnu Majku, zagovornicu i posrednicu svih milosti. Molimo ju da nad nama bdije, trajno nas štiti i zagovara kod svoga Sina.

U hodu prema našem najdražem i najradosnijem blagdanu Božića neka nas vodi Bezgrješna Djevica Marija.

s. M. Mirjam Dedić

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve