Proslava svetkovine Blagovijesti u Stenjevcu

Proslava svetkovine Blagovijesti u Stenjevcu

Subota, 30. 3. 2019.

U ponedjeljak, 25. ožujka, Prijatelj Malog Isusa iz Stenjevca svečano su proslavili svoj patron - Blagovijest. Misno slavlje predslavio je naš župnik vlč. Vjekoslav Meštrić, koji je u prigodnoj homiliji rekao da blagdan Blagovijesti uvijek pada u korizmeno vrijeme i da  to nimalo ne umanjuje značenje toga blagdana i da svi trebamo biti kao Marija, ponizni i uvijek spremni reći : "Neka bude volja Tvoja". Blagdanom Blagovijesti počinje i Velika devetnica do Božića koju Prijatelji Malog Isusa mole svakog 25-og u mjesecu, pa je tako bilo i  u ponedjeljak odmah nakon misnoga slavlja. 


Slavljem blagdana Blagovijesti svečano je otvorena i 25-ta jubilarna godina postojanja Društva Prijatelja Malog Isusa. Imali smo čast da je na proslavi našega patrona bila i utemeljiteljica Društva, časna sestra M. Mirjam Dedić koja je u periodu od 1971-1978 godine bila na službi u našoj župi. Zajedno sa časnom sestrom Mirjam došla je i časna sestra M. Alemka Šiljeg i njih dvije su bile izaslanice vrhovne uprave Služavki Malog Isusa. 

Uz zahvalu svima koji su skupa sa Prijateljima Malog Isusa molili i mole svakog 25-og i svakog ponedjeljka u molitvi "10 minuta sa Isusom", neka Vas sve prati ljubav i blagoslov Malog Isusa.

Živio Mali Isus! - Uvijek u našim srcima!

PMI Stenjevec

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve