Proslava svetkovine  Tijela i Krvi Kristove na Gromiljaku

Proslava svetkovine Tijela i Krvi Kristove na Gromiljaku

Četvrtak, 11. 6. 2020.

Svetkovinu Tijela i Krvi Kristove svečano su proslavili župljani župe „Ime Marijino“ u Gromiljaku, nedaleko od Kiseljaka, u zajedništvu sa župnikom vlč. Ilijom Karlovićem i vlč. Jakovom Pavlovićem, vojnim kapelanom.


Svečano euharistijsko slavlje započelo je u 11 sati uz sudjelovanje većeg broja vjernika, zajednice sestara Služavki Maloga Isusa iz samostana „Kuća Naviještenja“, ministranata te ovogodišnjih prvopričesnika i njihovih roditelja.
U prigodnoj propovijedi vlč. Karlović se osvrnuo na značenje svetkovine Tijelova za naš vijernički život, te istaknuo kako Gospodin i danas čini brojna euharistijska čuda kako bi oživio i osnažio vjeru naroda u Njegovu stvarnu prisutnost u Presvetom oltarskom sakramentu. Vlč. Karlović je potom nabrojao samo nekoliko euharistijskih čuda koja su se dogodila u zadnjih 20-tak godina, potičući svoje župljane na živu vjeru i iskreno predanje Gospodinu koji nam se potpuno darovao u sveto otajstvu.
Nakon svete mise uslijedila je procesija s Presvetim oltarskim sakramentom kroz četiri postaje uz popratne euharistijske pjesme. Posebnu radost okupljenima, a sigurno i Gospodinu prisutnom u Oltarskom sakramentu pobuđivali su najmlađi članovi ove župne zajednice, među kojima su i ovogodišnji prvopričesnici, koji su bili prvi u procesiji i posipali latice cvijeća kamo je Presveti oltarski sakramenat imao proći.
Ovo svečano i radosno slavlje svetkovine završeno je u župnoj crkvi pjesmom „Tebe Boga hvalimo“ i blagoslovom s Presvetim oltarskim sakramentom.
Neka Gospodin, Prisutni i nama darovani učini srca naša po Srcu svome, da mu budemo radost i svjedoci u ovome svijetu.
sestra Jelena J.
 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve