Proslava Svjetskog dana bolesnika

Proslava Svjetskog dana bolesnika

Petak, 15. 2. 2019.

U župi Presvetog Srca Isusova u Prozoru 11. veljače 2019. obilježen je Svjetski dan bolesnika i medicinskog osoblja. Iako je bilo hladno i snijeg je padao cijeli dan to nije omelo bolesnike i starije koji su došli u pratnji svojih. Također na svetoj Misi bili su i liječnici iz Doma zdravlja Prozor – Rama.


U 17 sati za sve prisutne bila je sveta misa koju je imao župnik preč. Marko Tomić. Za vrijeme svete mise župnik je okupljenim vjernicima protumačio sakrament bolesničkog pomazanja što je, tko ga može primiti i kad. Iza  župnikove nadahnute propovijedi oni koji su željeli pristupiti sakramentu bolesničkog pomazanja pristupili su.

Da bi liturgijsko slavlje bilo još svečanije tome su doprinijeli ministranti, čitači i zbor mladih pod vodstvom s. Marinele Zeko. Kako reče jedna gđa. Sveta misa bila je puna emocija i doživljaja. Hvala dragom Bogu da je tako.

Mladi i simpatizeri PMI zajedno sa s. Marinelom izveli su prigodni program za sve prisutne.  Program je bio raznolikog sadržaja, također kod nekih su se vidjele i suze radosnice. Dirnula ih je spontanost i radost djece koji su uspjeli prenijeti i na druge. 

Iza programa u crkvi bio je priređen domjenak  za sve prisutne.  Ovom slavlju svoj doprinos u organizaciji dali su i Prijatelji Maloga Isusa zajedno sa sestrama koji su pravili razna peciva, mezu, prilog i razne slastice.

Treba napomenuti da su Prijatelji Maloga Isusa zajedno sa sestrama tjedan prije i poslije nastavili po župi posjećivati bolesne i siromašne.

Za svakog od nas svaki dan ne samo 11. veljače trebao bi biti dan bolesnika, osobito u ovoj godini koja samim svojim nazivom nas podsjeća na to.

s. Marinela Zeko

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve