Proslava Blagdana Blagovijesti na Gromiljaku

Proslava Blagdana Blagovijesti na Gromiljaku

Utorak, 25. 3. 2014.

Ovaj veličanstveni Blagdan slavimo svakodnevno moleći „Gospin pozdrav“. Ove godine na poseban način pripravljali smo se mi PMI –a i naše sestre kroz trodnevnicu koje su nam priredile s.Ružica, s. Dolores i s. Emanuela.


Tri dana imali smo klanjanje pred izloženim Presvetim razmišljajući o tajni Utjelovljene Riječi Božje u utrobi Djevice Marije.

Anđeo Gospodnji navijestio Mariji, i Ona je začela po Duhu Svetom. O nedokučive li i istinite Tajne? Tajna ostaje tajna , uvijek istinita i nova ne možeš je dokučiti samo u nju vjerovati.

Ali s Marijom uvijek možemo i mi reći: „Evo službenice Gospodnje“. I mi možemo služiti Bogu poput Marija, u svakom staležu: bilo kao majka, otac, dijete, redovnica ,svećevik. I tada će „ I riječ Tijelom postala „ biti djelotvorna u našem životu.

Lijepo je bilo pripremati se za patron Društva PMI-a jer smo svaku večer odlazili iz „Kuće Navještenja“ osnažene novom Nadom i Radošću.

U samostanskom holu svaku večer smo ostajali razmijeniti po koju misao, osmijeh, kolačić i družiti se sa sestrama.

Na sam Blagdan imali smo sv. Misu u župnoj crkvi Imena Marijina, dok su sestre imale proslavu patrona svoje kuće u kućnoj kapelici Navještenja. Svetu misa u 18 sati predslavio je fra. Franjo Radman.ekonom i profesor u Visokom, u suslavlju fra. Damira Pavić i župnika preč. Marka Perić, te oko dvadesetak sestara iz okolnih zajednica.

Majka, PMI -a

  Vijesti - Sve