Proslava Gospe Fatimske u Šestanovcu

Proslava Gospe Fatimske u Šestanovcu

Petak, 20. 5. 2016.

 

Prekrasan sunčan dan izmolila je draga Gospa Fatimska da svečano proslavimo njezin blagdan u Samostanu Služavki Maloga Isusa u Šestanovcu. Ove godine taj 13. svibnja obilježen je na poseban način jer su naše sestre s nama punih pedeset godina. 


Proslavu smo započeli trodnevnicom koju su predslavljali župnici iz okolnih župa: Katuni – Kreševo, Zadvarje i Žeževica. Sa župnicima su gostovali i njihovi župni zborovi koji su svojim pjevanjem uljepšali duhovni program. Sestra Danka i sestra Branimira, uz pomoć svojih dobročinitelja i Prijatelja Maloga Isusa, svake su večeri nakon svete mise priređivale skromna druženja s vjernicima i gostima. Svi okupljeni iz različitih župa bili su oduševljeni što su imali priliku zajedno moliti i družiti se, te su od srca zahvalni našim časnim sestrama što ih prate i povezuju.

Na sam blagdan, koji je ujedno i Dan Općine Šestanovac, okupilo se mnoštvo vjernika na svetoj misi u dvorištu Samostana. Slavlje je započelo procesijom s Gospinim kipom kojeg su nosile naše djevojke.  Svetu misu predvodio je don Špiro Čikeš uz još tridesetak svećenika,  a svojim govorom pozdravila nas je provincijalna glavarica sestra Anemarie Radan. Posebno drage gošće bile su časne sestre koje su dio svog redovničkog života provele i u samostanu u Šestanovcu. Za uspomenu na pedeset godina od osnivanja samostana u Šestanovcu, Prijatelji Maloga Isusa, nadahnuti predivnim ružama u dvorištu samostana, priredili su dar za sve sudionike. Bile su to papirnate ruže s posvetom i pjesmom:

„Marijo, svibnja kraljice, ti majko rajskog slavlja,

pred sliku tvoju ružice na pozdrav svibanj stavlja.“

Proslava je završila večernjom svetom misom i blagoslovom djece .

Čestitamo našim sestrama što su  dio naših života i u lijepim i tužnim trenucima već pola stoljeća!

Neka nas sve prati zagovor Gospe Fatimske!

 

Marina Rubić i Anđelka Čizmić, PMI

  Vijesti - Sve