Proslava patrona „Kuće Navještenja“ na Gromiljaku

Proslava patrona „Kuće Navještenja“ na Gromiljaku

Ponedjeljak, 4. 4. 2016.

Sestre Služavke Maloga Isusa sa Gromiljaka proslavile su u ponedjeljak 4. travnja 2016. godine zaštitnika svojega samostana – Blagovijest. Svečano misno slavlje u 18 sati predvodio je mons. Ivo Tomašević, generalni tajnik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine.


U svojoj sadržajnoj propovijedi mons. Ivo je progovorio o Božjoj blizini Izraelskom narodu, ali i o „tvrdoći šije“ tj. neposlušnosti naroda. No, to nije spriječilo da se Bog udomi u tom narodu. Istaknuo je kako je upravo Blagovijest svetkovima kojom slavimo udomljenje Sina Božjega među nama. Mons. Ivo se potom usmjerio na važnost slušanja. Prisjetio se kako su mu roditelji uvijek govorili: Slušaj i budi dobar! Kazao je kako je Isus slušao Mariju i Josipa, On je u svemu slušao glas Božji. Ako i mi budemo slušali Isusa, ići ćemo sigurno putem dobra, putem spasenja. Kao uzor poslušnosti dao je Mariju, te zaželio da ju nasljedujemo u poslušnosti.

Na Euharistijskom su slavlju sudjelovale sestre iz obližnjih zajednica, kao i vjernici župe i Prijatelji Maloga Isusa. Tijekom mise upriličen je obred primanja u pripravništvo Društva Prijatelja Maloga Isusa. Nakon misnog slavlja uslijedilo je zajedničko druženje u sestarskoj blagovaonici. Pri kraju slavlja nazočne je pozdravila provincijska glavarica s. M. Admirata Lučić koja se prisjetila događaja iz 1989. godine kada su sestarski samostan u Sarajevu posjetila dvojica župljana iz Gromiljaka izražavajući želju da i njihova župa imadne svoje sestre. Pripovjedila je daljnje korake, te se prisjetila preč. Franje Bulića kojeg je nazvala „duhovnim ocem zajednice u Gromiljaku“.

  Vijesti - Sve