Proslava Stepinčeva u Krašiću i Zagrebu

Proslava Stepinčeva u Krašiću i Zagrebu

Ponedjeljak, 10. 2. 2014.

U crkvi Presvetog Trojstva u Krašiću svečanim euharistijskim slavljem obilježen je spomen-dan smrti blagopokojnog kardinala Alojzija Stepinca. Svečano misno slavlje s četrdesetak svećenika predslavio je mons. Juraj Batelja, postulator Stepinčeve kauze, koji je u svojoj propovijedi istaknuo da smo svi zajedno došli moliti i proslaviti Boga te Radosno kličemo sa župnikom Vranekovićem: Blagoslovljen Bog u svojim svetima! Blagoslovljen Bog u blaženom Alojziju Stepincu! Molimo i vjerujemo da će Bog providjeti da ga što prije možemo blagoslivljati i po svetom Alojziju Stepincu. Stoga zahvalnog srca prihvatimo Alojzijevo iskustvo vjere i života: "Pečat i znamen križa uvijek je oznaka svih pothvata Božjih", a "poteškoće se mogu nadvladati vjerom u Raspetoga Krista".


Uz sestre koje djeluju u župi Krašić s. M. Mirjam Dedić i s. M. Simeonu Capan, na proslavi Stepinčeva blagdana sudjelovala s. M. Katarina Penić-Sirak provincijalna glavarica, s. M. Fridolina Županac, s. M. Martina Vugrinec i s. M. Marta Vunak.

U zagrebačkoj katedrali svečano euharistijsko slavlje predvodio je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić koji je u nadahnutoj propovijedi naglasio: "Ova prvostolnica, i zemni ostaci našega blaženika u njoj, magnet su koji privlači i okuplja hrvatske vjernike. Na grob blaženog Alojzija tijekom cijele se godine hodočasti, tu se donose svjedočanstva vjere, polažu zavjeti, zahvaljuje za uslišane molitve i preporučuje u potrebama sebe i svoje, obitelji i narod, Crkvu i svijet".

Na euharistijskom slavlju uz mnoštvo vjernika, sudjelovala je s. M. Jelena Burić, s. M. Snježana Nudić, s. M. Emanuela Pečnik i sestre iz naših zajednica.

  Vijesti - Sve