Proslava sv. Ane zaštitnice Družbe

Proslava sv. Ane zaštitnice Družbe

Utorak, 26. 7. 2016.

U generalnoj kući sestara Služavki Maloga Isusa svečano proslavljena sv. Ana zaštitnica Družbe i 126. godišnjica dana „začetka“ Družbe

Svetkovinu sv. Ane zaštitnice naše Družbe proslavile smo na sam njezin spomendan 26. srpnja 2016. Za ovu dragu nam svetkovinu pripravljale smo se devetnicom u kojoj smo zahvaljivale Bogu za sve milosti primljene posredstvom drage sv. Ane i molile njezin daljnji zagovor i zaštitu za našu Družbu i sve njezine članice.


Svetkovinu sv. Ane zaštitnice naše Družbe proslavile smo na sam njezin spomendan 26. srpnja 2016. Za ovu dragu nam svetkovinu pripravljale smo se devetnicom u kojoj smo zahvaljivale Bogu za sve milosti primljene posredstvom drage sv. Ane i molile njezin daljnji zagovor i zaštitu za našu Družbu i sve njezine članice.

Svečanu sv. Misu u kapelici generalne kuće predslavio je Vojni biskup u miru mons. Juraj Jezerinac. U prigodnoj homiliji sestrama Služavkama Maloga Isusa, mons. Jezerinac je istaknuo sv. Anu kao uzor i divan primjer prihvaćanja volje Božje i služenja Bogu, što upravo ocrtava i njezino ime - milost i milosrđe. Naglasio je da svetoj Ani pripada upravo ovo ime jer je rodila Blaženu Djevicu Mariju, koju je anđeo Gabrijel nazvao „milosti puna“. Biskup je zaključio homiliju kazavši da sluga Božji nadbiskup Josip Stadler nije pogriješio što je Družbi povjerio štovanje sv. Ane, jer ona kao miljenica Božja je posebni Božji kanal kroz koji nam dragi Bog daje svoju milost. I, upravo na današnji dan, prije 126. godina, započeo je posebni duhovni hod oca Utemeljitelja i Družbe pod zaštitom sv. Ane.

Ovoj euharistijskoj gozbi i zajedništvu sestara iz generalne kuće pridružile su se s. Imakulata Lukač savjetnica iz Vrhovne uprave, s. Kristina Adžamić, savjetnica i tajnica iz Sarajevske provincije, s. Marina Perčić iz Vojnog ordinarijata i s. Julijana Jerković iz Metkovića koja je se nalazi na liječničkim kontrolama. Posebnu radost i osvježenje kod animiranja sv. Mise doprinijele su naše sestre juniorke s. Martina Vugrinec iz Zagrebačke provincije i s. Stana Matić iz Sarajevske provincije koje se nalaze u generalnoj kući na mjesečnoj duhovnoj pripravi za doživotne zavjete.

Nakon slavlja Kristove gozbe za oltarom kojeg je krasila i sv. Ana okićena divinim cvjetnim Božjim darovima, okupili smo se kod obiteljskog stola gdje smo u sestrinskoj i bratskoj ljubavi lomili kruh naš svagdašnji i dijelili riječi koje su bogatile naše zajedništvo kod slavlja ove drage i prve svetkovine Družbe.

Slavlje sv. Ane zaštitnice Družbe se nastavilo tijekom cijeloga dana. Vrhovnoj glavarici Družbe s. M. Radoslavi Radek, čestitale su blagdan Družbe i podijelile sestrinsko zajedništvo kod podnevnog obiteljskog stola s. M. Petra Marjanović, provincijska glavarica Zagrebačke provincije i njezina zamjenica s. M. Mirjam Dedić, predstojnica iz Samostana Betlehem na Kraljevcu s. M. Ksaverija Sršan i s. Silvija Vurušić. Na poseban način ovo Družbino slavlje uzveličala je svojom nazočnošću dr. sc. Agneza Szabo. U ovoj prigodi časna majka s. Radoslava zahvalila je na poseban način dr. Szabo za njezinu blizinu i uvijek velikodušni doprinos kod upoznavanja časnog nam sluge Božjega i utemeljitelja Družbe dr. Josipa Staldera.

Zahvaljujemo svim našim sestrama i prijateljima koji si svojom nazočnošću, telefonskim pozivima i čestitkama podijelili s nama radost slavlja svetkovine sv. Ane i 126. Godišnjicu „začetka“ života Družbe sestara Služavki Maloga Isusa.

Molimo miljenicu Božju sv. Anu, da nas posebno u Svetoj godini milosrđa ući prihvaćati volju Božju i izvršiti poslanje u Crkvi koje je milosrdni Otac u svojem planu odredio svakoj sestri SMI i cijeloj našoj Družbi. (s.am)

  Vijesti - Sve