Proslava zlatnog jubileja don Marka Perića

Proslava zlatnog jubileja don Marka Perića

Ponedjeljak, 20. 7. 2015.

Iznimno visoke srpanjske temperature koje su grijale taj ponedjeljak, 20. 07. 2015., u Garevcu u Bosanskoj Posavini, nisu spriječile mnoštvo župljana – Garevljana te župljana župe Imena Marijina iz Gromiljaka, rodbinu i prijatelje don Marka Perića, gromljačkog župnika, da dođu na proslavu njegova Zlatomisničkog jubileja. Prije 50 godina, don Marko je slavio svoju Mladu misu na grobu svoje majke koja je pokopana na Garevačkom groblju, a sada je u zajedništvu sa braćom misnicima – njih 12 – slavio Jubilarnu misu za sve pokojne Garevljane pokopane u istom groblju i one izvan drage nam Bosne.


Na početku misnog slavlja don Marko se zahvalio svim svojim župljanima župe Gromiljak koji su, predvođeni sestrama Služavkama Maloga Isusa, došli na ovo slavlje u dva autobusa te ga uzveličali svojim pjevanjem pod sv. misom. Potom se zahvalio sestrama Služavkama Maloga Isusa, na čelu sa s. M. Admiratom Lučić, provincijskom glavaricom, za suradnju i sestrinstvo koje je kroz mnoge godine zajedničkog služenja u istoj župi doživio. Zahvala nije zaobišla i braću misnike, braću i sestre iz Garevca te sve prijatelje i poznanike koji su došli podijeliti s njim ovo slavlje.

Svečanu i snažnu propovijed, kao dar zlatomisniku, uputio je don Jakov Pavlović, vojni kapelan i dugogodišnji don Markov suradnik na župi u Gromiljaku. Lijepo je povezao životni hod sv. Ilije, zaštitnika Bosne kojeg smo se toga dana spominjali, i hod don Marka koji je u svom svećeničkom životu promijenio tri župe, ali u svakoj ostavio neizbrisive tragove, koji neka budu na slavu Božju.

Nakon svečanog misnog slavlja svi okupljeni su pozvani na zajednički objed na imanju don Markovih nećaka, gdje se nastavilo slaviti uz igru i pjesmu.

Don Marku čestitamo Zlatni jubilej sa zahvalnošću dragome Bogu za njegov život i služenje!

  Vijesti - Sve