Proslavljen blagdan sv. Josipa i obilježena 70. godišnjica dolaska sestara SMI u Kloštar Podravski

Proslavljen blagdan sv. Josipa i obilježena 70. godišnjica dolaska sestara SMI u Kloštar Podravski

Srijeda, 19. 3. 2014.

Na blagdan sv. Josipa 19. ožujka o. g. u Kloštru Podravskom, svečanom sv. misom koju je predvodio župnik fra Ivan, proslavljen je patron samostana sestara Služavki Maloga Isusa i obilježena 70. godišnjica dolaska sestara SMI u to mjesto. Na ovom slavlju uz vrhovnu glavaricu Družbe s. M. Radoslavu Radek i provincijsku glavaricu zagrebačke provincije s. M. Katarinu Penić-Sirak nazočio je i veći broj sestara. Slavlje su uzveličali župljani i članovi DPMI.


U znak zahvalnosti Bogu za 70-godišnje djelovanje sestara u tom kraju, za veliki broj duhovnih zvanja koje je Podravina podarila Družbi, u cvjetnom vrtu njihova samostana postavljen je i blagoslovljen kip sluge Božjega Josipa Stadlera.

Nazočnima na ovom slavlju obratila se i Vrhovna glavarica s. M. Radoslava. Zahvalila je Bogu za dar služenja sestara u ovoj župi kroz proteklih 70. godina i zamolila da sluga Božji i Utemeljitelj bdije nad svojom Družbom, njezinom članicama moli blagoslov i Družbi isprosi novih duhovnih zvanja, a sve okupljene pozvala da daljnje služenje sestara u ovoj župi podrže svojom molitvom.

(s.am)

  Vijesti - Sve