Proslava 122. rođendana Družbe

Proslava 122. rođendana Družbe

Srijeda, 24. 10. 2012.

ZAGREB: Zajednica sestara u generalnoj kući na čelu s časnom Majkom s. M. Radoslavom Radek, za proslavu 122. rođendana Družbe pripremala se devetnicom svetom arkanđelu Rafaelu koju se pripremile sestre iz Sarajevske provincije na temu "Stadlerovi poticaji na putu vjere". Divno je bilo kroz molitvu, razmišljanja i tišinu osluškivati poticajne riječi za naš hod u Godini vjere.


U tijeku bliže pripreme za slavlje rođendana Družbe, časna Majka sa sestrama savjetnicama pridružila programu trodnevne pripreme u zajednicama Betlehem na Kraljevcu i Antunovac u Novoj Vesi. Tom prilikom čestitala je sestrama Rođendan Družbe i svima zaželjela radost i Božji blagoslov.

Na sam dan slavlja svetoga Rafaela u našoj kapelici okupio se veći broj naših sestara iz obližnjih zajednica na svečanu svetu misu koju je slavio vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac, uz koncelebraciju provincijala franjevaca trećeoredaca glagoljaša fra Iku Paponja i župnika fra Nikolu Baruna. U svojoj propovijedi biskup je istaknuo Utemeljiteljevu zadivljenost svetopisamkom porukom: istinom o anđelu zdravlja, o Božjem lijeku, te o pratiocu i savjetniku sv. Rafaelu. Naglasio je njegovu prisutnost u našoj Družbi,  zadaću koju je izvršio u životu Tobije. (Poticajne riječi koje nam je biskup uputio možete u cijelosti naći ovdje).

Slavlje i čestitanje se nastavilo kod obiteljskog stola tijekom cijelog dana. I ako je dan bio kišovit i prohladan u našem samostanu vladalo je toplo sestrinsko ozračje poput onog što je vladalo u kući Tobijnoj po povratku s puta iz Ragesa Medijskog.

Neka se u Godini vjere još više posvjedoči naš zanos prema Kristu i radost sestrinskog zajedništva diljem drage nam Družbe.

ŽIVIO MALI ISUS!

  Vijesti - Sve