Prva pričest u župi  Prozor u znaku obitelji i zauzetosti za druge

Prva pričest u župi Prozor u znaku obitelji i zauzetosti za druge

Utorak, 26. 4. 2022.

Nakon godišnje vjeronaučne pripreme koju je pripremila s. Marinela Zeko, u nedjelju 24. travnja 2022 na drugu vazmenu nedjelju (nedjelju Božanskog milosrđa) bijelu nedjelju u župi Presvetog Srca Isusova bila je prva sveta pričest.

Pripravnici su dan prije po prvi put pristupili sakramentu svete ispovijedi. Trideset i dvoje pripravnika po prvi put je pristupilo k stolu Gospodnjem. Nakon procesijskog ulaska u crkvu, svečanu svetu misu predvodio je i pod njom propovijedao župnik preč. Marko Tomić. U svojoj nadahnutoj propovijedi istaknuo je važnost euharistije. Zatim, je progovorio o nedjelji Božanskog milosrđa koliko je Božje milosrđe veliko prema nama i kako Božja ljubav treba zauzeti posebno mjesto u našem životu. To je dar koji svaki vjernik treba u svom životu prepoznati i drugima ga darivati.

Prva je pričest bila  u znaku obitelji  i zauzetosti za drugoga. Misna čitanja, molitve vjernika i prigodne prikazne darove su čitali članovi obitelji njih šesnaest. Svoj doprinos ovom svečanom liturgijskom slavlju dao je zbor mladih pod vodstvom s. Marinele koji su pjevanjem i sviranjem dali još svečaniji ton. Iza popričesne molitve prvopričesnici su svi zajedno pjesmom i recitacijom izrekli svoju zahvalu roditeljima.

I ovaj su put mali slavljenici pokazali da imaju veliko srce za druge. Oni su u vrijeme korizme skupljali svoje novčane priloge za bogoslova SDB Josipa Soldu koji je na praksi u misijskoj postaji u Etiopiji, a župljanin je župe Prozor. Novac je namijenjen za pekaru u toj misijskoj postaji. U svojim misijskim kasicama oni su skupili 700 KM (Konvertibilnih Maraka). Doista se od djece može puno naučiti kad je netko u potrebi.

s. M. Marinela Zeko

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve