Radionica u Trnovcu

Radionica u Trnovcu

Subota, 24. 9. 2011.

TRNOVEC: "Imaj srce!" bilo je geslo druženja djece i mladih u župi Majke Božje Snježne u Trnovcu kod Varaždina u subotu 24. rujna. U župu su toga dana stigle sestre Služavke Maloga Isusa kako bi djeci i mladima animirale karitativnu radionicu s nakanom stvaranja vlastitih eksponata za misijsku prodajnu izložbu u Zagrebu.


Svi, veliki i mali, otvorena i spremna srca započeli smo s molitvom u župnoj crkvi. Kroz pjesmu i meditaciju promislili smo što znači imati otvoreno srce za potrebe bližnjega, kada nam srce raste, a kada se smanjuje.
Nakon molitve raspoloženje smo igrom podigli do maksimuma. Nakon igara podijelili smo se u tri podskupine pod nazivima: PAPIR, SLAVETA, SJEME i krenuli raditi pod vodstvom sestara. Svaki naziv skupine ujedno je bila ključna riječ tehnike određene radionice: papirom smo opletali srca i u srca umetali misli sl. B. Josipa Stadlera. Salvetnom tehnikom ukrašavali smo srca i poklon vrečice. Sjemenjem smo na drvenim podlogama izrađivali svoje slike. Raspoloženje u radionicama bilo je opušteno, radosno; djeca i mladi bili su vrlo otvoreni za suradnju i rezultati nisu izostali. Sve što su napravili nekako smo podijelili na dva dijela pola je ostalo za župnu prodajnu akciju a pola „eksponata“ su ponijele sestre sa sobom u Zagreb za misijsku izložbu koju postavljaju u listopadu u svojem samostanu u Novoj Vesi 55 pa dođite i vidite što smo i mi napravili.

  Vijesti - Sve