Rafaelovo u novicijatu

Rafaelovo u novicijatu

Subota, 27. 10. 2018.

U povodu Dana utemeljenja (rođendana) naše Družbe, sestre novakinje su pripremile igrokaz i tako razveselile zajednicu. Igrokaz je izveden u kući novicijata na Kraljevcu u subotu 27. listopada. Uz sestre kraljevečke zajednice, svojim prisustvom razveselile su nas drage sestre iz Generalne kuće na čelu sa časnom majkom s. M. Marijom Banić i članicama vrhovne uprave. Bile su tu provincijska glavarica splitske provincije s. M. Anemarie Radan, provincijska glavarica zagrebačke provincije s. M. Petra Marjanović i sestre sarajevske provincije iz zajednice sv. Josipa Črešnjevec. 


U nekoliko scenskih prikaza prikazan je osnutak Družbe. Teška situacija u Bosni manifestirana kroz siromaštvo, bijedu, napuštenost, potaknula je našeg oca Utemeljitelja, SB Josipa Stadlera na buđenje karizme služenja siromasima koju je, vjerujemo, nosio u svom srcu od kad je i sam bio siroče. Prve sestre morale su se nositi sa težinom prvih koraka i naposljetku sa gubitkom Utemeljitelja. 

Suprotno poteškoćama tadašnjeg vremena, prikazano je i nekoliko scenskih prikaza kojima su novakinje prikazale poteškoće s kojima se redovništvo danas susreće. Svjedočanstvo svijetu, život u zajednici i konačno osobni odnos s Bogom koji se odražava u našem služenju svakoga dana. Naglasak je stavljen na čistoću srca i na potpuno predanje Bogu, baš kao što je to naš Utemeljitelj neumorno činio. 

I ovoga Rafaelova Bogu zahvaljujemo za našu Družbu, našeg Utemeljitelja i svaku sestru koja svojim životom čini da naša Družba diše i danas. Zahvaljujemo i za sve pokojne sestre i molimo njihov zagovor. Posebno se utječemo zagovoru oca Utemeljitelja – molitvom koju mu je na odru ostavila majka Krescencija : 

„Ljubljeni naš Utemeljitelju,
Nadbiskupe Srca Isusova,
Apostole ljubavi Božje,
Mužu svete providnosti,
Mučeniče Hrvatskoga roda,
Ljubitelju i oče sirota,
Zaklone jadnih i nevoljnih,
Koji snivaš na Presvetom Srcu Isusovu
I Bezgrešne Djevice. 
Oj, moli kod Božanskog Djeteta
Za rastužene sestre Služavke Malog Isusa
I sirotinju koja Vam vječni pokoj prose.“

s. Zrinka Šutalo, novakinja

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve