Rukama i srcem za bližnje u potrebi!

Rukama i srcem za bližnje u potrebi!

Subota, 15. 10. 2022.

Dok kroz mjesec listopad zahvaljujemo Bogu za njegova dobročinstva, postajemo svjesni i darova Božje ljubavi po nama ljudima. U društvu Prijatelja Malog Isusa u Kloštru Podravskom darovani smo prisutnošću našeg Marijana koji je po struci keramičar. U jeku poskupljenja građevinskih radova i potražnje za pravednim majstorom našla se u potrebi jedna obitelj iz župe Uznesenja BDM u susjednom selu Budrovec. Kćer Ivana od rođenja je nepokretna s teškom dijagnozom, a od kad im je otac preminuo o obitelji skrbi starija kćer Kristina.

U svojem skromnom domu imali su potrebu obnoviti zastarjelu kuhinju i popločiti pod. Božjom providnošću u njihovoj potrebi našao se naš Marijan, koji je građevinskim materijalom i svojim radom odlučio darovati i pomoći obitelj Mihočka. Kao Prijatelj Malog Isusa prepoznao je u njihovoj nevolji Malenog Isusa i odlučio nesebično pomoći keramičarskim radovima u obnovi dijela kuhinje.

„Kako ja kao Prijatelj Malog Isusa ne bi prepoznao Malog Isusa u ovoj obitelji koju mi je Providnost stavila na životni put?„ riječi su našeg Marijana. Vrlo je skroman čovjek i svojim radom samozatajno, ali velikodušno pomaže mnoge obitelji u potrebi. Neka živi Maleni Isus po njegovim rukama i radu kojim je donio veliku radost i pomoć vršeći svoje poslanje među najmanjom Isusovom braćom! Mali Isus kojem toliko predano služi, neka mu uzvrati svojim blagoslovom i milošću!

 

Kristina Maslać, SMI

Kloštar Podravski

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve