S hodočasnicima iz Slavonskog Broda na grobu sluge božjega Josipa Stadlera

S hodočasnicima iz Slavonskog Broda na grobu sluge božjega Josipa Stadlera

Subota, 20. 9. 2014.

Duži niz godina, hodočasnici iz župa Slavonskoga Broda - rodnog grada sluge Božjega Josipa Stadlera – pohađaju njegov grob, kako bi molitvom i slavljem Svete mise Bogu zahvalili za svoga sugrađanina. Ove godine, u subotu 20. rujna 2014. godine, Brođani su pohodili grob sluge Božjega nadbiskupa Josipa Stadlera i slavili svetu misu za njegovo proglašenje blaženim te njegovu zagovoru preporučili potrebu novih duhovnih zvanja u Crkvi.


Oko 300 hodočasnika, predvođenih preč. Ivanom Lenićem, župnikom u župi Gospe od Brze pomoći i dekanom Slavonskobrodskog dekanata, „okitili“ su svojom prisutnošću grob sluge Božjega nadbiskupa Stadlera i njegovu katedralu Srca Isusova. Vrhunac hodočasničkog slavlja bila je sveta misa koju je predslavio uzoriti Vinko kardinal Puljić – nadbiskup Vrhbosanski u koncelebraciji s prisutnim svećenicima – hodočasnicima iz Slavonskobrodskog dekanata – postulatorom kauze za proglašenje blaženim sluge Božjega Stadlera – preč. Pavom Jurišićem i drugim prisutnim svećenicima Vrhbosanske nadbiskupije.

Značajno je spomenuti hodočasnički žar i neustrašivost 89. godišnje bake Marije, koja je taksijem došla iz Slavonskog Broda jer nije mogla ne ispuniti zavjetno obećanje zahvale sluzi Božjem nadbiskupu Stadleru za dar zdravlja nakon moždanog udara.

Dolazak hodočasnika iz Stadlerovog Broda ispunilo je radošću i nas sestre Služavke Maloga Isusa, koje srcem živimo i bdijemo uz Božje djelo izvedeno po našem utemeljitelju – sluzi Božjem Stadleru. Sretne smo i Bogu zahvalne za povezanost naše redovničke zajednice sa sugrađanima našeg Utemeljitelja, koji čuvaju i njeguju uspomenu na njega, njegov život i svjedočanstvo svetosti u služenju Bogu i Crkvi. Divan je bio i susret redovnica iz više redovničkih zajednica koje djeluju u Slavonskome Brodu: uršulinke, karmelićanke, križarice, te služavke Maloga Isusa iz Brodskog Vinogorja. Zahvaljujemo Bogu za ljubav kojom promiču njegov kreposni život. Neka nam svima bude u pomoći i zagovara nas kod Gospodina.

s. M. Kristina Adžamić

  Vijesti - Sve