Sahranjen  otac s. M. Ružice Ivić

Sahranjen otac s. M. Ružice Ivić

Petak, 8. 4. 2016.

U petak, 8. travnja 2016., na groblju Svetog Ilije u Požegi sahranjena je otac naše s. M. Ružice Ivić. Sprovodne obrede na groblju Svetog Ilije u Požegi u 15 sati vodio je župnik župe kojoj je pokojni Marko pripadao. Poslije ukopa Svetu misu zadušnicu u filijalnoj crkvi Gospe Snježne u Požegi slavio je vlč. Zdravko Rajić – rođak obitelji Ivić, uz koncelebraciju četiriju svećenika. 


Riječi oproštaja i pozdrava do ponovnoga susreta u kraljevstvu nebeskom izrekla je unuka ovim riječima: Posljednji pozdrav tati, didu, pradidu … bilo koja riječ slaba je utjeha jer otišao je veliki čovjek. Otišao je On polako. Hvala ti  za sve trenutke; posebno za one u kojem si nas obasjavao svojom dobrotom, pjesmom, smijehom, toplim pogledom i učio radu i životnim vrijednostima.
U tisni vječnoga mira sa svojom Franjkom neka te prate naše molitve, ljubav i sjecanje na tvoj dragi lik i blagi pogled.
Dragi dide nikad nećemo zaboraviti mudrost i životne vrijednosti  koje si utkao u nas, tvoje priče prepričavati ćemo našim potomcima. Tvoja ljubav prema pjesmi, gangi i zvuk usne harmonike vječno ce živjeti u nama.
Ova slavonska zemlja u koju si legao voli te, jako voli, jer si i ti nju volio do savršenstva.
Svjetlost vječna svjetlila Ti. Počivaj u miru Božjem. Zagrljaj!
Prije ukopa i slavlja svete mise zadušnice nazočnih 18 sestara Služavki Maloga Isusa Provincije Bezgrješnoga Začeća Blažene Djevice Marije s rodbinom i okupljenim pukom molilo je za dušu pokojnika. Nazočne sestre SMI na čelu s provincijskom glavaricom – s. M. Admiratom Lučić izrazile su kršćansku sućut i blizinu djeci, unučadi i praunučadi pokojnoga Marka, te ostaloj tugujućoj rodbini.
Pokojni Marko je rođen 2. ožujka 1928., u Zloselima - Suhom Polju kod Kupresa, gdje je primio svete sakramente, sklopio je kršćanski brak 1952. sa pokojnom Franjkom rođenom Šarić. Bog im je podario šestero djece; jednog sina Iliju i pet kćeri: Ankicu, Katicu, Maricu, Nadu i Ružicu koja je postala sestra Služavka Maloga Isusa te 11. unučadi i 12. praunučadi. Sestra Ružica trenutno je na službi u župi Srca Isusova u Prozoru. Pokojni je Marko 1972. godine odselio iz Kupreškog kraja u Požegu, gdje je s puno mara skrbio za svoju obitelj. U Požegi je preminuo u jutarnjim satima 7. travnja 2016.
Pokoj vječni daruj mu Gospodine! Počivao u miru Božjem! 
 
s. M. Kristina Adžamić
  Vijesti - Sve