Samo se srcem dobro vidi

Samo se srcem dobro vidi

Petak, 30. 4. 2021.

Toplog, proljetnog dana 30.travnja 2021. godine mi, predstavnice društva Prijatelji Malog Isusa iz župe sv. Ivana Krstitelja na Novoj Vesi u Zagrebu, otvorenih srdaca i s prepunim autom darova uputile smo se u Sisak. Točnije, u mjesto Sela Kod Siska u kojem se nalazi dječji vrtić sv. Marije Magdalene.

Tijekom korizme marljive ruke članova PMI vrijedno su pripremale rukotvorine koje su išle u prodaju. Prikupljenim novcem te donacijama kupili smo različite vrste vozilica (romobile, bicikle, kamiončiće) za djecu iz vrtića u Selima.

Nakon ugodne vožnje prvo što smo ugledale na ulasku u mjesto bio je veličanstveni prizor-prekrasna crkva s tri tornja. Ostavila nas je bez daha. Kad smo se približile crkvi pored koje se nalazi i vrtić, shvatile smo da je oštećena u nedavnim potresima, no i dalje junački stoji i svakim danom poziva vjernike na slavlje sv. euharistije i na molitvu. Ispred crkve dočekao nas je župnik župe sv. Marije Magdalene, vlč. Dragutin, srdačno nas pozdravio te uputio prema vrtiću. Koračajući prema dvorištu vrtića dopirao je do nas smijeh djece te smo se jako obradovale jer smo shvatile da se djeca igraju u dvorištu. Na samom ulazu u vrtić toplo su nas dočekale č. s. Matea (ravnateljica vrtića) te odgajateljica. Djeca su se veselo igrala te potrčala prema nama kad su nas ugledala. Kako smo saznale, djeca su nas radosno iščekivala od ranog jutra. Kratko smo im se predstavile i brzo im podijelile poklone. Mališani su bili oduševljeni, nisu skidali osmijeh s lica. Svako dijete je odmah uzelo jednu od vozilica i ubrzo su krenule utrke po dvorištu kakve se rijetko viđaju. Odjednom je dvorište još više postalo ispunjeno dječjim smijehom, radošću te zaigranošću. Naša srca su bila prepuna, ispunjena ljubavlju, radošću i zahvalnošću. Promatrale smo tu dječju zaigranost i spontanost te bile presretne kad smo vidjele dječicu kako uživaju vozeći nove vozilice. Č. s. Matea je isto tako bila oduševljena, zahvalila nam je te nas pozvala na kratku okrijepu. Nakon okrijepe ispunjenih srdaca i s osmijehom na licima uputile smo se prema Zagrebu.

Primile smo neizrecivo više nego što smo mogle sanjati. Vidjeti dječja lica ispunjena veseljem najljepši je poklon koji smo mogle dobiti. Zahvalne smo Gospodinu koji nam je podario ovaj prekrasan dan te u srcu i molitvama nosimo djecu i župljane župe sv. Marije Magdalene u gredi kod Siska.

Živio Mali Isus! Uvijek u našim srcima!

Dora Ružić

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve