Sestre Služavke Maloga Isusa na proglašenju bl. majke Terezije svetom

Sestre Služavke Maloga Isusa na proglašenju bl. majke Terezije svetom

Nedelja, 4. 9. 2016.

U nedjelju 4. rujna 2016. godine, pod svečanim Euharistijskim slavljem na Trgu sv. Petra u Vatikanu, Sveti Otac Franjo proglasio je bl. Majku Tereziju iz Calcutte svetom. Svečanosti proglašenja prisustvovale su i tri naše sestre: časna majka s. M. Radoslava Radek, provincijalna glavarica Zagrebačke provincije s. M. Petra Marjanović i s. M. Martina Vugrinec.


Iz Zavoda Germanicum gdje djeluju naše sestre, zaputile smo se ranom zorom prema Trgu sv. Petra. Sve je odisalo predstojećim svetim događajem. Ulice prepune štovatelja Svetice, nabožnih predmeta s njenim likom, molitva, pjesma… Krenule smo u nadi da ćemo naći mjesto negdje u blizini Trga sv. Petra i na nekom ekranu promatrati i sudjelovati u svečanosti. No na našu veliku radost, došle smo na sam Trg sv. Petra i tu u zajedništvu brojnih redovnica, redovnika i vjernika laika sudjelovale u molitvi i Euharistiji.

Na samom početku Euharistijskog slavlja prefekt Kongregacije za kanonizaciju svetaca kardinal mons. Angelo Amato predstavio je ukratko lik majke Terezije, a potom su otpjevane Litanije svih svetih nakon kojih je papa Franjo proglasio dosada blaženu majku Tereziju svetom. Trgom se zaorio pljesak pun radosti i oduševljenja što je naša Katolička Crkva dobila još jednu veliku sveticu koja će je pomagati i zagovarati kod Gospodina. Na kraju svete Mise, papa Franjo prošao je Trgom pozdraviti vjernike te su naša srca još jače zakucala jer smo izbliza vidjele Svetoga Oca.

Zahvalne smo Gospodinu što smo imale milost u ove dane biti u Rimu, te nam se pružila mogućnost da prisustvujemo ovako velikom događaju.

U naše molitve uključile smo sve naše sestre, dobročinitelje, cijelu Družbu. Zahvaljujemo Gospodinu za sve milosti koje nam je udijelio po ovom događaju. Vjerujući u zagovor nove svetice majke Terezije, molimo Ga da nas sve blagoslovi i učini Služavkama po svome Srcu te mu i mi služimo radosna i nepodijeljena srca, imajući ljubavi za sve i darivajući se bez pridržaja.

Hodočasnica s. M. Martina Vugrinec

  Vijesti - Sve