Šestanovac u Došašću

Šestanovac u Došašću

Utorak, 13. 12. 2016.

I ove smo se godine s veseljem priključili humanitarnoj akciji za misije i potrebne obitelji u župi. Redovito smo se okupljali na radionicama u samostanu naših časnih sestara. S radom smo započeli u Gospinom mjesecu te u duhu družbine karizme spajali molitvu krunice i humanitarni rad. Započeli smo s vijencima za vrata koje smo izrađivali od najlonskih vrećica. 


Danima smo rezali vrećice i vezali ih oko žičanog koluta. Proizvodom smo bile oduševljene, a pogotovo nakon što smo ga ukrasile perlicama i mašnama. Naš drugi proizvod bili su adventski aranžmani s četiri svijeće na komadima stabljika vinove loze. Trsove smo prikupljale i prethodno obrađivale. Trebalo ih je piliti, strugati im višak suhe kore, slagati konstrukcije, stavljati držače za svijeće i lakirati. Ukrašavali smo ih prirodnim i ručno rađenim ukrasima. S velikim žarom slagali smo svijeće, birali dekoracije i bile oduševljene konačnim rezultatom. Žarko smo željele da nam, na misijskoj izložbi i onoj koju smo priredile u župi, proizvodi budu prepoznati i privlačni te da njihovom prodajom prikupimo što više sredstava za one potrebne u svijetu, a i u susjedstvu. Stoga smo štand oplemenile i mješavinom prekrasnih, ukusnih i svježih kolača, a neke su prijateljice u tu svrhu darovale i  rukotvorine koje su izrađivali u svome domu. 

Sretne smo što je naš trud i doprinos, barem u malom dijelu, bio nekima radost i što smo na samom početku došašća imali priliku u čovjeku prepoznati Maloga Isusa. Posebno moramo istaknuti djevojčice i dječake koji su rado sa svojim mamama dolazili na radionice i bili od velike pomoći, a jedne večeri su nam s časnom Dankom i pjevali.

Neka Mali Isus živi u našim srcima i neka blagoslovi sav naš trud!

Marina Rubić, PMI Katuni Kreševo, Šestanovac

  Vijesti - Sve