Što nas je fasciniralo na Misijskoj izložbi ?

Što nas je fasciniralo na Misijskoj izložbi ?

Petak, 4. 12. 2015.

 Pjevanje, radost Prijatelja Malog Isusa, zajedništvo sa sestrama, zalaganje neumorne pročelnice, iskreni dar srca  za Misije…jednostavnost…duhovni dar svim misionarima, poticajne i dirljive uvodne riječi provincijalke s. Anemarie Radan i pročelnice PMI-a s. Dolores Brkić. Pod motom „ Imaj srce za Misije“ organizirana je humanitarna izložba u dvorani „sv. Leopold Mandić“ u našoj župi Gospe od Pojišana od 27. do 29. studenog 2015. a pripremili su svoje rukotvorine Prijatelji Malog Isusa zajedno sa  svojim sestrama voditeljicama pod vodstvom  s. Dolores. 


Ona nam je svima naglasila zbog čega baš u ovo vrijeme : „ Idući ususret Božićnom Otajstvu na početku nove liturgijske godine i Godine Milosrđa, u Godini posvećenog života i velikog Jubileja Družbe kao i PMI-a. Isus nas i trajno poziva da mu pomognemo u potrebnima jer i Veliki Stadler je svoje sestre nazvao SLUŽAVKAMA a mi smo PRIJATELJI a prijatelj je uvijek raspoloživ za pomoć.“

 Namjena prihoda je za sirotište na Haitiju gdje djeluju kao misionarke , nakon potresa ,sestre Služavke malog Isusa i siromahe u Tanzaniji gdje već preko 40 godina radi i naviješta Isusovu ljubav, misionar don Ante Batarelo. Njegova nećakinja  s. Rebeka Batarelo je članica sestara Provincije i vijeća za PMI-a.

Marljive i vrijedne ruke sa velikim žarom srca dali su dosta truda pa se na izložbi moglo naći: adventske vijence, aranžmane, pletene rukotvorine, torbe, narukvice, krunice , ukrase za božićno drvce, štalice, dekorirane tanjure, anđele, svijećnjake, razna pripremljena hrana za zimnicu, kolače… kreativne poruke sluge Božjeg Josipa Stadlera…

Mi članice sa Pojišana  također i s. Zorka Radan , bili smo desna ruka našoj s. Dolores u postavljanju izložbe kao i dežurstu kroz tijek izložbe, pa smo zajedno s njom bili oduševljeni kako je velika dobrota na djelu snagom Božjeg Duha svih sudionika za ovu izložbu: PMI-a Katuni, Šestanovac, Cista Velika, Metković, Mejaši-Split, Pučišća-o. Brač, Vrgorac, Trilj , Krilo-Jesenice, Dugopolje, Brela, Druge gimnazije-Split, Gospe od Pojišana-Split,  prof. Ivan Bošnjak i njegova majka, obitelj Petra i Ane Balta, dvije slikarice…, s. Vesna Mateljan, s. Jordanka Ćuže, zatim sestre iz provincijalne kuće samostana sv. Ane, zajednica sestara Malog Isusa sa Bačvica-Split i sestre Novakinje iz Solina. Uz ovu izložbu svoj prilog darovali su: sestre iz Dubrovnika, Kaštel- Kambelovca ,  sestre iz Sjemeništa i Bogoslovije u Splitu te gosp. Stipanović.

Posebno nas je dirnulo i potaklo ne samo na razmišljanje , nego i način osobnog djelovanja, DUHOVNI DAR našim misionarima diljem svijeta: Misijska krunica uz misli Velikog Stadlera i Euharistijsko slavlje koje je predslavio gvardijan samostana oo. Kapucina na Pojišanu.

I za kraj kako ne spomenuti naše glazbenike PMI-a, koji su uzveličali ovo molitveno slavlje, prof. Ivana Bošnjaka i orguljsku pratnju Mladena Bonomi te mlade glasove djevojaka iz Druge gimnazije-Split.

Jedan mali dio sa izložbe postavljen je kroz trodnevnicu sv. Nikoli u župi Krilo Jesenice od 3. do 5.prosinca.  Vjerujemo : Ljubav je uvijek velikodušna !

 Bio je i jedan stol darova za Ruandu a pripremili su učenici osnovne škole iz Šestanovca kao vjeronaučna skupina za misije zajedno sa s. Branimirom Lozo. Ne možemo zaboraviti Stadlerovu dolinu i našu s. Jacquelinu koja nas prati s neba, naglasila nam je s. Dolores.

 Ana Marija Durdov i članice PMI-a, Pojišan - Split

  Vijesti - Sve