SKOPSKI BISKUP POSJETIO STADLEROV DJEČJI DOM „EGIPAT“

SKOPSKI BISKUP POSJETIO STADLEROV DJEČJI DOM „EGIPAT“

Utorak, 29. 4. 2014.

U utorak popodne, 29. travnja 2014. godine, skopski biskup i apostolski egzarh mons. dr. Kiro Stojanov posjetio je samostan „Egipat“ i susreo se s djecom Stadlerova dječjeg doma „Egipat“ za koje skrbe sestre Služavke Maloga Isusa. U pratnji biskupa Stojanova bio je skopski katedralni župnik don Davor Topić.


Kod prijepodnevnog susreta s ocima Biskupima, provincijska glavarica – s. M. Admirata Lučić, pozvala je mons. dr. Kiru Stojanova da pohodi Stadlerovo zdanje. Biskup se rado odazvao pozivu, budući da je tijekom ovih dana u posjeti Bosni. Susreo se najprije sa zajednicom sestara, te se upoznao s djelatnošću zajednice. U razgovoru s mons. Stojanovim provincijska je glavarica progovorila o Stadleru kao misionaru Bosne, te o prvim sestrama Služavkama Maloga Isusa koje su također bile misionarke Bosne, budući da su iz ljubavi prema Bogu i sirotinji došle iz Italije i iz Slovenije. Izrazila je radost što je Stadlerov misionarski duh zaživio u Stadlerovoj Družbi po sestrama misionarkama u Haitiju. Progovorila je zatim o raznim vidovima brige za djecu o kojoj sestre skrbe. Izrazila je radost da po Stadlerovom primjeru mogu ublažavati boli Maloga Isusa koji trpi u djeci već od njihove najranije dobi. Biskup je izrazio radost da se mogao susresti sa Stadlerovom karizmom koja je još uvijek živa i životna. Potaknuo je sestre da nastave njegovati Stadlerov misionarski duh i ljubav prema siromasima.

U pratnji provincijske glavarice, don Davora i sestara Biskup je obišao Stadlerov muzej, te je u knjizi gostiju napisao: „Bože, hvala Ti što duh J. Stadlera živi i djeluje preko Sestara u Crkvi i Božjem narodu.“

Dok je Biskup obilazio Stadlerov muzej djeca su ga s nestrpljenjem čekala. Kad je biskup ušao u njihove prostorije radosno su mu pohrlili ususret i podarili mu svoju najdražu pjesmu „Svatko od nas srce ima, da podari ga najdražima…“. Oni su svoj dječji osmjeh poklonili skopskom Biskupu obećavši mu svoje molitve.

  Vijesti - Sve