Slavlje 60. obljetnice redovničkih zavjeta s. M. Joakime Ilić

Slavlje 60. obljetnice redovničkih zavjeta s. M. Joakime Ilić

Ponedjeljak, 16. 8. 2021.

Ovo je dan što ga stvori Bog, …


U nedjelju 15. kolovoza 2021 godine, na Svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo, u samostanu sv. Josip u Vitezu, vladalo je slavljeničko ozračje. Naime naša draga s. M. Joakima Ilić slavila je veliki jubilej, 60. obljetnicu svog predanja Gospodinu po svetim zavjetima.

Tom prigodom samostan je posjetio fra Vuk Buljan, voditelj duhovnih vježbi koje su održane netom prije u Kući Naviještenja na Gromiljaku, zajedno sa s. Ana Marijom Kesten, provincijskom glavaricom, te sestrama iz samostana Kuće Naviještenja na Gromiljaku. Fra Vuk je u zajedništvu sa svim sestrama slavio svetu misu u sobi naše drage svečarice s. Joakime, koja je vidno ganuta pratila sveto misno slavlje i zdušno u njemu sudjelovala. Na koncu svete mise je predslavitelj misnog slavlja udijelio sakrament bolesničkog pomazanja s. Joakimi i s. M. Ljiljani Perković. Nakon što smo okrijepili dušu, uslijedila je okrjepa tijela zajedničkom večerom i druženjem oko obiteljskog stola uz pjesmu i čašicu razgovora.

Zahvaljujemo Gospodinu na daru života naše drage s. Joakime koja je kroz 60 godina vjerno i veselo služila Gospodinu te osobito zadnjih godina strpljivo nosi svoj križ, suobličujući se potpuno zaručniku svoje duše. Neka je On, koji ju je stvorio i pozvao da ga slijedi izbliza ispuni obiljem svojih milosti i svakim Božjim blagoslovom.

s. M. Pia Pilić

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve