Slavlje u „Kući djeteta Isusa“ u Livnu

Slavlje u „Kući djeteta Isusa“ u Livnu

Srijeda, 30. 10. 2019.

Rođendan Družbe i blagdan zaštitnika svetog Rafaela arkanđela slavljen je i u našem Duhovnom centru „KUĆA DJETETA ISUSA“ u Livnu u zajedništvu sa svećenicima, redovnicima i redovnicama  livanjskog kraja. Slavlje je započelo u radosnom   zajedništvu svetom Misom za sve članice Družbe, kao i za nova duhovna zvanja. 


Svetu Misu predslavio je i propovijedao fra Marinko Baotić, magister novaka Bosne Srebrene na Gorici, u koncelebraciji sa fra Vinkom Sičajom (župnik župe Svih Svetih u Livnu i dekan Livanjskog dekanata i definitor provincije Bosne Srebrene), fra Perom Kulišom (gvardijan na Gorici), fra Markom Jukićem (dožupnik u Ljubunčiću), fra Josipom Jukićem (župnik u Čukliću ) i fra Juricom Periša ( župnik u Podhumu). Na Misnom slavlju su bile i sestre Franjevke sa s. Suzanom, sestre milosrdnice sa s. Nedjeljkom  i sestra Martina iz družbe Predragocijene Krvi Krisrove. Ovom radosnom događaju  su se pridružili i Prijatelji Malog Isusa, a sve je uzveličao trio franjevačkih novaka – fra Roberto, fra Nikola i fra Ilija -  sa Gorice svojim pjevanjem i sviranjem na tamburicama.  Misna čitanja su čitali novaci, a molitvu vjernika Dalibor Periša, Prijatelj Malog Isusa.

Fra Marinko se u propovijedi osvrnuo na misna čitanja  i na djelovanje naših sestara u karizmi  Družbe  u kojoj se očituje ljepota služenja  u radosti i malenosti,  kao i na posebnu ljubav prema Utjelovljenju Isusovu koje je i na svetog  Franju i  na slugu Božjeg  Stadlera  ostavilo dubok trag….

Poslije Svete Mise smo nastavili zajedničko druženje oko stola u ugodnom razgovoru i okrjepi tijela.

NEKA ŽIVI MALI ISUS UVIJEK U NAŠIM SRCIMA! 

ssm

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve