Slavlje redovničkih zavjeta u samostanu “Betlehem” na Kaljevcu

Slavlje redovničkih zavjeta u samostanu “Betlehem” na Kaljevcu

Ponedjeljak, 15. 8. 2016.

{image:1:large}

I ove nas je godine u zajedništvu i sestrinskoj radosti okupio dan Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo. Nakon šestodnevnih duhovnih vježbi koje je vodio p. Marijan Zubak, Misionar Krvi Kristove i u kojima nam je pomogao uroniti u dubinu srca i duše i tu susresti Boga, ojačane, okupile smo se oko Kristova oltara da Mu se predamo po zavjetima i da mu zahvalimo na ustrajnosti u redovničkom životu.


Ove godine za ustrajnost u služenju i obećanje predanja do smrti izrekle su svome Zaručniku: za 60 godina života u zavjetima s. M. Mehtilda Bartošek, za 50 godina s. M. Mirjam Dedić, za 25 godina života u redovničkim zavjetima s. M. Petra Marjanović, s. M. Jelena Burić, s. M. Valerija Sakač, s. M. Snježana Nudić i s. M. Gordana Miškić. Svoje zavjete na godinu dana obnovile su s. M. Marta Vunak, s. M. Kristina Maslać, s. M. Margaret Ružman i s. M. Monika Maslać. Nakon pet godina ustrajnosti u redovničkom životu u privremenim zavjetima, doživotno obećanje predanja i života po zavjetima Gospodinu je obećala s. M. Martina Vugrinec.

Na svečanom Euharistijskom slavlju koje je predslavio p. Marijan Zubak u prisutnosti svećenika, župnika župa naših svečarica i svećenika prijatelja sestara, pridružili su nam se naši roditelji, kumovi, najuža obitelj i prijatelji. Zavjete je primala časna majka s. M. Radoslava Radek. U svojoj propovijedi, p. Marijan nas je potaknuo na služenje u ljubavi poput Blažene Djevice Marije koja je nosila Malenog Isusa Elizabeti. Stavio nam je na srce da uvijek u svakom čovjeku prepoznajemo lik tog malenog Djeteta, te da Ga isto tako trajno nosimo u svom srcu i donosimo Ga svima kojima smo poslane.

Zahvaljujemo Gospodinu na svim našim sestrama svečaricama po kojima se nastavlja djelo služenja koje je započeo naš Otac Utemeljitelj. Želimo im ustrajnost u životu, snagu u poteškoćama, hrabrost u prihvaćanju svakodnevnih križeva, radost u služenju, a iznad svega ljubav koja će svima donositi Boga.

  Vijesti - Sve