Služavke Maloga Isusa pred likom Majke Božje Bistričke

Služavke Maloga Isusa pred likom Majke Božje Bistričke

Utorak, 13. 9. 2022.

U subotu i nedjelju, 10. i 11. rujna 2022. godine, u Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke održano je zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba pod geslom: „Jer velika mi djela učini Svesilni, sveto je ime njegovo!“ (Lk 1,49).

Brojnim vjernicima, pridružile su se i sestre Služavke Maloga Isusa Zagrebačke provincije. S hodočasnicima koji su pješačili išle su s. M. Monika Maslać, s. M. Petra Marjanović i s. M. Zrinka Šutalo. Na Službi svjetla održanoj u 20:00 sati sudjelovale su i sestre iz samostana „Betlehem“ na Kraljevcu te sestre iz samostana „Antunovac“ u Novoj Vesi. U nedjelju, 11. rujna, hodočašću su se priključile i sestre novakinje, s. M. Darija Filipančić, s. M. Josipa Katanec-Makaj i s. M. Nikolina Cvitanović, zajedno sa sestrom magistrom s. M. Martom Vunak.

Svoje hodočašće započele smo molitvom križnoga puta koji je predvodio pomoćni zagrebački biskup mons. Mijo Gorski. Nakon pobožnosti križnoga puta, pristupile smo sakramentu ispovijedi, a potom je uslijedilo euharistijsko slavlje koje je predvodio zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

U svojoj propovijedi kardinal Bozanić istaknuo je važnost da se poput izgubljenog sina uvijek iznova vraćamo Bogu i prepoznajemo njegovu ljubav: „Zavjetna hodočašća uvijek su prilika obnove naših osobnih života i obnove Crkve. Pritom spoznajemo da se vraćamo Bogu ljubavi koji želi samo jedno: da živimo radosni i ispunjeni. Vraćamo se Bogu i iznova doživljavamo koliko smo dragocjeni. Najprije smo pozvani vidjeti ljubav koju otac očituje mlađemu sinu, a zatim tu istu ljubav koja se odnosi na starijega sina. On treba vidjeti što ima: Sve očevo je i njegovo. Obojica sinova, to jest svatko od nas, moraju prepoznati očevu ljubav: jedan blizu, a drugi daleko. Jedan ju treba naći, a drugi se njoj vratiti. Ovo svetište Majke Božje Bistričke obiluje takvim nalaženjima ljubavi i povratcima Bogu ljubavi!”. Također je nadbiskup poručio mladima da ne zaborave kako je Isus jedina Istina koja može dati smisao našim životima.

Nakon euharistijskog slavlja posjetile smo bistrički Karmel, a nakon toga kratko smo ostale u osobnoj molitvi u bazilici pred kipom Majke Božje Bistričke u zahvalnosti za sve primljene milosti.

s. M. Nikolina Cvitanović, novakinja

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve