Služavke Maloga Isusa u Bistri

Služavke Maloga Isusa u Bistri

Nedelja, 26. 2. 2023.

Na prvu korizmenu nedjelju provincijska glavarica s. M. Emanuela Pečnik sa sestrama iz zajednica samostana Antunovca, Betlehema i sv. Ivana Krstitelja posjetila je župu sv. Nikole biskupa u Bistri. Na poziv župnika vlč. Marka Baršića sestre su se odazvale kako bi pjesmom poslužile i slavile Gospodina u euharistijskom slavlju te u pobožnosti križnog puta.

Slušajući i razmišljajući o Isusovim kušnjama u pustinji tijekom njegova četrdesetodnevnog posta Crkva započinje korizmu posvješćujući si smisao svojih pokora i odricanja. Isus se, poslušan Duhu, povlači u pustinju da bi bio pripremljen za svoje otkupiteljsko djelo. I mi u vremenu korizme ulazimo u pustinju naših potreba, želja, misli i osjećaja moleći za milost da nasljedujemo Kristove kreposti.

Nakon euharistijskog slavlja sestre su bile počašćene gostoprimstvom župljana u župnom dvoru, a potom je uslijedio križni put predvođen molitvom i pjesmom sestara. Na lijepom sniježnom pokrivaču proslavljen je dan Gospodnji, kako u otajstvu križa, tako i u radosti, zajedništvu i slozi.

postulantica Marta Kovačević

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve