Sprovod pok. Nediljka Kavajina

Sprovod pok. Nediljka Kavajina

Petak, 28. 12. 2018.

Na blagdan Nevine Dječice oprostili smo se od g. Nediljka Kavajina, brata blizanca sestre Silvane. Sprovodni obred i sv. Misu predslavio je dr  don Ante Mateljan, profesor na splitskoj teologiji. Mještani ovog malog sela Čaporice, dostajnstveno su odali počast svome sumještaninu, isprativši ga u velikom broju. 


Naše sestre iz  zajednica u Splitu i okolici, također iz Dubrovnika, Metkovića i Vrgorca svojom brojnošću izrazile su suosjećanje sa s. Silvanom. Na ispraćaju bile su i tri sestre iz Naumovca-Zagreb; s. Vedrana-vrhovna savjetnica, s. M. Marina, učiteljica novakinja, i s. Alemka.

Pok. Nediljko rođen je 16. veljače 1948. g. i istog dana oboje su bili kršteni, što daje naslutiti da im je zdravstveno stanje bilo loše. Djetinjstvo je proveo sa braćom i sestrama okružen roditeljskom brigom i ljubavlju, razvijajuću osjećaj zajedništva i plemenitosti. Uz osobni napor i trud završio je za nastavnika, te je cijeli radni vijek proveo u školi u Otoku (Sinj). Obavljao je i službu ravnatelja u istoj školi, te ga se mještani i njegovi đaci sjećaju kako dobrog i plemenitog čovjeka. Imao je razvijen osjećaj za druge, pa je nesebično dijelio i ono što je njemu bilo potrebno. Svoj životni križ nosio je strpljivo, mireći se s onim što mu je život davao.

Naš Gospodin, čiji rođendan slavimo u ovo vrijeme, koji pozna tajne svakog srca, bio mu nagrada za sve dobro koje je u životu napravio udijelio mu vječni mir.

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve