Srce siromaha

Srce siromaha

Nedelja, 1. 2. 2015.

U župi Lug Brankovići 1. veljače Prijatelji Maloga Isusa (PMI) predvođeni s. Marinelom Zeko pripremili su prigodni program za dan Posvećenog života. Cilj programa bio je upoznati lik i djelo prvog vrhbosanskog Nadbiskupa i karizmu sestara Služavki Maloga Isusa.


Program je izveden u nedjelju iza rane i pučke svete Mise. Euharistijsko slavlje predslavili su župnik vlč. Franjo Ivandić i župni vikar vlć Ivan Karača. Liturgijsko slavlje animirali su župni zborovi predvođeni s. Marinelom.

Program je započeo recitacijom,. zatim pjesmom, te recitalom u kojem su PMI približili lik Sluge Božjega kao čovjeka rada, molitve i trpljenja, te osobite brige za siromašne. Istaknute su i njegove krijeposti providnost, odanosti, vjernost, ustrajnost. Nadbiskup Stadler u svom životu bio je otvoren Božjem Duhu. Iz te otvorenosti Duhu Svetomu osnovao je Družbu sestara Služavki Maloga Isusa, koja i danas u 125 obljetnici djeluje u duhu Evanđelja i karizme koju je utemeljio.

Središnji dio programa bio je scenski prikaz «Stadler i Siromasi» kojeg su PMI uvjerljivo i sigurno izveli. Župljani su ih nagradili dugim pljeskom.

Program je završen molitvom za njegovo proglašenje. Vjernici su dobili molitve da ih mogu moliti i u svojim obiteljima.

«Gospodin Isus hoće da u svim stvarima ne gledamo ništa drugo nego samo Njega i Njegovu slavu».( Josip S)

Neka nam i ovaj susret bude novi poticaj na putu činjenja dobra.

Hvala Bogu što nam je dao Slugu Božjega i Družbu sestara Služavki Maloga Isusa. Neka živi, neka plodi i sa svetošću rodi.

(s. Marinela Zeko)

  Vijesti - Sve