STADLEROV KALENDAR KREPOSTI

STADLEROV KALENDAR KREPOSTI

Četvrtak, 16. 12. 2021.

U četvrtak 16. prosinca 2021. održan je susret Prijatelja Malog Isusa u župi sv. Anastazije u Samoboru. Na početku susreta osvrnuli smo se na godinu koja je iza nas, te međusobno podijelili iskustva i mišljenja o načinu djelovanja kroz to vrijeme, dotaknuli smo se i godine pred nama te zajednički razmatrali Božju Riječ.

Luka u evanđelju progovara o ozdravljenju uzetoga kojega nisu mogli dovesti do Isusa u kuću zbog mnoštva, stoga su otvorili krov i spustili ga preda Nj. Uzeti je ozdravio zbog vjere svojih pratilaca i to govori sam Isus. Upravo ovdje prepoznajemo naše poslanje koje sjaji po karizmi koju baštinimo od sl. Božjega Josipa Stadlera. Znano ili neznano, tiho i samozatajno dovoditi ljude preda Nj po našim molitvama, predanju, pažljivom srcu i dosjetljivoj ljubavi uvijek u vjeri koja spasava.

Sluga Božji Josip Stadler za svog je života uvijek ljude na ovaj ili onaj način dovodio preda Nj svojim kreposnim životom i velikom vjerom. Poučeni njegovim primjerom i mi kao Prijatelji Malog Isusa želimo rasti u kreposnom životu. Tako smo izrađivali kalendare kreposti u kojima smo za svaki mjesec napisali po jednu krepost u kojoj želimo rasti. Neka nam svima budu poticaj za rast u vjeri i kreposnom životu po uzoru na našeg utemeljitelja u čijem su životu sjajile poput bisera.

s. Zrinka Šutalo
Prijatelji Malog Isusa, Samobor

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve