Stadlerov dan u  župi sv. Pavla u Zagrebu

Stadlerov dan u župi sv. Pavla u Zagrebu

Petak, 7. 12. 2012.

Na svetkovinu bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije, u subotu 8. prosinca u župi sv. Pavla u zagrebačkoj Dubravi,  sestre Služavke Maloga Isusa posebno su toga dana s djecom i odraslim članovima Društva Prijatelja Maloga Isusa obilježile i dan rođenja za Nebo sl. B. Josipa Stadlera,utemeljitelja Družbe.


Znakovit je bio i sam početak dana. U noći je napadao snijeg  te je sve  bilo prekriveno debelim,bijelim snježnim prekrivačem. I Nebo je progovorilo o bremenitosti i čistoći ovoga dana, ove svetkovine!

Neumrla  je ljubav sestara prema o. Utemeljitelju. Uspomena na njega živo je prisutna.  O tome su živo svjedočili i neki, naočigled, kratki trenuci ovoga dana.

Dječja skupina PMI-a u župnoj je dvorani pogledala film Stjepana Šarića Josip Stadler – Zlatno brodsko dijete. Nakon filma razgovarali su u čemu im Sluga Božji može biti primjer, a potom su  izrađivali kartice sa Stadlerovim porukama, osobito porukama o vjeri i ljubavi koje su ponijeli svojim kućama, a dio je bio izložen u župnoj crkvi za sve koji su došli i željeli ponijeti svojim kućama.

Navečer, u župnoj crkvi s početkom u 18:00 održan je prigodni molitveni program što su ga za Prijatelje Maloga Isusa, a i za sve koji su pristigli,  pripremile  sestre, s. M. Emanuela Pečniki s. M. Samuela Grozaj.

U prvom dijelu programa meditirali smo nad svetačkim likom sl. Božjega Josipa Stadlera kroz sliku i riječ, a potom smo razmatrali radosna otajstva Gospine krunice nadahnjujući je na Stadlerovoj pisanoj baštini.

Tom prigodom okupljenoj zajednici bile su predstavljene i ponuđene novoizašle kartice o životu Sluge Božjega koje je pripremilo Vijeće za apostolat zvanja i PMI-a zagrebačke Provincije.

  Vijesti - Sve