Stadlerovim rođenjem mi danas bivamo

Stadlerovim rođenjem mi danas bivamo

Ponedjeljak, 30. 1. 2017.

Prije 174 godine u Slavonskom Brodu rodilo se u obitelji Stadler peto  dijete i sve je bilo kao obično. Nitko, pa ni njegovi roditelji nisu u čudu pitali; što li će biti od ovog djeteta? Ipak,  svi su govorili da je zbog dobrote ZLATNO DIJETE. Na krštenju  u župi Gospe od brze pomoći dobio je ime Josip a posebnost je već znakovita jer mu je zaštitnik sv. Josip, poočim Isusov.                                                                           Njegovim rođenjem i posebnom Božjom providnosti koja je vodila njegov život, mi danas bivmo. Kao prvi Vrhbosanski nadbiskup u Sarajevu osnovao je Družbu Služavki  Malog Isusa koja nastavlja Njegovo djelo. 


U kasnijem povijesnom hodu novijeg vremena, pridružilo se i Društvo Prijatelja Malog Isusa kao vanjski suradnici.  Hvala ti slugo Božji Josipe Stadlere, naš Oče Utemeljitelju, koji si nam ostavio sveti znamen djelovanja: „ Imaj prema Bogu srce djetinje, prema bližnjem srce materinje a prema sebi sudačko.

Ovu godinu 24. siječnja 2017. na Stadlerov rođendan u godini OČEVA (proglašenu za našu splitsko –makarsku metropoliju), po zagovoru oca Utemeljitelja i sv. Josipa,  Prijatelji Maloga Isusa započeli smo devetnicu za očeve naših obitelji. Također uz navedenu nakanu, svakog 24. u mjesecu PMI-a posebno će se moliti za duhovna zvanja u našoj Provinciji i Družbi. Željeli smo na jedan takav konkretan način dati obilježje proslave Stadlerova rođendana povezujući i Družbin rođendan. Vjerujemo da će na kraj devetnice 24. listopada  kad slavimo dan Družbe biti veća  i pomlađena.

Po zagovoru BDM i svakog 25. u mjesecu zajedno sa sestrama nastavljamo molitveni hod jednih za druge i osobnu duhovnu obnovu. U ruke Boga Oca stavljamo svih nas; sestre, PMI-a, očeve i obitelji, po zagovoru poočima Isusova sv. Josipa i oca Utemeljitelja.

 Svaki član PMI-a u svojoj skupini od Animatora i sestre voditeljice dobiva ( izvlačenjem) jedan Stadlerov citat koji će mu biti kao moto razmišljanja. Na  svetkovinu Blagovijesti 25. ožujka kad obilježavamo patron PMI-a, iznijeti će plodove svog  iskustva jedni drugima na susretu i druženju. Podijelili smo godinu u pet dijelova  od 24. 1. 2017. do 24.1. 2018. sa različitim projektom. Dio po dio otkrivamo i vjerujem biti će na blagoslov i prepoROĐENJE.

s. Dolores Brkić, pročelnica PMI-a i članica Vrhovne uprave DPMI-

 i Marina Rubić – animatorica i članica Vrhovne uprave DPMI-a 

  Vijesti - Sve