Stadlerovo u siječnju 2019.

Stadlerovo u siječnju 2019.

Srijeda, 9. 1. 2019.

U utorak, 8. siječnja 2019. u sarajevskoj prvostolnici obilježen je spomen na prvog vrhbosanskog nadbiskupa slugu Božjega dr. Josipa Stadlera.Na molitvu Krunice u duhu Božićnog Otajstva, kao i na euharistijsko slavlje u večernjim satima okupile su se sestre Služavke Maloga Isusa iz zajednica koje djeluju u Sarajevu, djeca Stadlerovog dječjeg Egipta, bogoslovska zajednica Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa u Sarajevu sa svojim odgojiteljima, te druge redovničke zajednice i vjerni Božji narod.

Euharistijsko slavlje predslavio je preč. Josip Knežević, rektor VBS-a uz suslavlje vicerektora vlč. Ilije Markovića i preč. Mate Majića, katedralnog župnika.

U uvodnom dijelu župnik Mato istaknuo je nakanu svete Mise za proglašenje blaženim sluge Božjeg Josipa Stadlera i na nakanu sestara Služavki Malog Isusa, te zahvalio preč. Josipu Kneževiću, što se rado odazvao, da predslavi sveto Misno slavlje.

Čitanja pod svetom misom animirale su sestre SMI, a svojom pjesmom i sviranjem slavlje su uzveličali bogoslovi VBS-a.
Preč. Knežević je u prigodnoj propovijedi u kratkim crtama istaknuo dvije važne riječi Stadlerova upravljanja Vrhbosanskom nadbiskupijom, a to su: činiti i naučavati, riječi koje su potpuno utemeljene na djelovanju samog Isusa Krista. Stadler je činio i naučavao, te poput Isusa imao sažaljenja, suosjećanja sa napaćenim narodom i bio im pravi Pastir. Završavajući propovijed preč. Knežević zaključio je: „Molimo zagovor sluge Božjeg Josipa Stadlera, da uvijek imamo dobre, odgovorne, sposobne  pastire, svećenike i biskupe u Crkvi i našem narodu.“
Nakon popričesne molitve svi okupljeni u sarajevskoj katedrali su se pomolili na grobu nadbiskupa Stadlera za svoje potrebe i nakane, kao i na nakanu za proglašenje blaženim nadbiskupa Stadlera. 
s. M. Manda Pršlja 
 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve