Stadlerovo u siječnju 2021.

Stadlerovo u siječnju 2021.

Subota, 9. 1. 2021.

U petak 8. siječnja 2021. godine, u katedrali Srca Isusova u Sarajevu obilježen je Stadlerov dan. Sveto misno slavlje, kojemu je prethodila krunica, predslavio je katedralni župnik preč. Mato Majić u koncelebraciji sa vlč. Milenkom Krešićem, duhovnikom u Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu. Krunicu, pjevanje i čitanje animirale su Sestre Služavke Maloga Isusa. Krunicu uz prigodna razmatranja te misna čitanja animirala je s. M. Judita Matić sa kandidaticama, a sviranje i pjevanje animirala je s. M. Marinela Zeko.

Župnik je u propovijedi govorio o važnosti poslušnosti volji Božjoj. Istaknuo je kako je danas većini najvažnije zdravlje, posao i karijera, a zapravo bi nam najvažnije trebalo biti ono što Bog želi od nas. I samom Isusu je najvažnija bila volja Očeva. Bio je pun povjerenja i vjerovao da je za njega najbolje ono što Otac od njega hoće. U Maslinskom vrtu je molio da ga mimoiđe gorki kalež, ali je ipak iznad svega želio da ostvari Božji naum.

Mnoge se naše želje ne ostvaruju i zbog toga smo često nesretni, nastavio je potom u svojoj propovijedi župnik. Kad bismo cijelim bićem željeli u svome životom ostvariti volju Božju, onda nikada ne bismo promašili svoj životni cilj. Bez obzira na sve okolnosti ako to zaista želimo Božju volju možemo uvijek i svugdje ostvariti. Taj će nam cilj u isto vrijeme postati izvor mira. Na kraju propovijedi župnik je istaknuo kako je život sluge Božjega Josipa Stadlera bio vršenje volje Božje. On nije znao što će sve biti, kako će to učiniti, ali do kraja se uvijek zapitkivao što je volja Božja. Nakon misnog slavlja upriličeno je i klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu tijekom kojega se župnik nadahnjivao životom sluge Božjega nadbiskupa Josipa Stadlera. Odmah nakon euharistijskog klanjanja na grobu sluge Božjega Josipa Stadlera izmoljena je  molitva za njegovo proglašenje blaženim.

SSMI

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve