Stadlerovo u svibnju

Stadlerovo u svibnju

Srijeda, 10. 5. 2023.

Svaki osmi dan u mjesecu nas članove Društva Prijatelja Maloga Isusa (Društva PMI) okupi sluga Božji Josip Stadler na molitveni susret uz meditaciju iz postulature i program koji uobičajeno slijedi tog dana; Euharistijsko slavlje, krunica, i prigodne molitve.  U Marijinom mjesecu taj dan bio je poseban duhovno i organizacijom. Mjesec je naše svibanjske Kraljice, 125. rođendan bl. Alojzija Stepinca, blagdan BDM Posrednice svih milosti i Stadlerov dan. Duhovno smo bili motivirani dublje se sabrati, moliti i meditirati. Poslušali smo izlaganje s. Dolores Brkić o svemu tome te smo osjetili ljepotu zajedništva i sudioništva kao PMI-a. Nije izostao i naš redoviti karitativni dio.

Drugi dio susreta bio je dogovorni o našem godišnjem susretu u Sinju, pod okriljem Čudotvorne Gospe Sinjske. Tijek susreta svi smo dobili već oko Uskrsa kojeg su složile s. Dolores  i gđa Zrinka Ančić i potvrdile provincijalka  s. Terezija Pervan i članice vijeća PMI-a.

Razne svrhovitosti i detalje iznijela nam je naša pročelnica i sve je proslijedila svim Animatorima u provinciji kao i sestrama u vijeću Društva. Neka bude blagoslovljen naš susret Društva splitske provincije po zagovoru sluge Božjeg Josipa Stadlera i Čudotvorne Gospe sinjske.

                                                                             Društvo PMI-a Pojišan, Split

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve