Stadlerovo u lipnju, 2015.

Stadlerovo u lipnju, 2015.

Ponedjeljak, 8. 6. 2015.

Šesta proslava Stadlerova u 2015. godini, obilježena je molitvom devetnice u čast Srcu Isusovu u župi i Katedrali Srca Isusova, koju je organizirao župnik vlč. Marko Majstorović. Uz prisustvo vjernika grada Sarajeva, bogoslova vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa, koji su animirali liturgijsko pjevanje i službu riječi pod sv. Misom te većeg broja Stadlerovih duhovnih kćeri, sestara Služavki Maloga Isusa i djece iz dječjeg Egipta, ovo slavlje je bila još jedna zahvala Bogu za primljene milosti po pohodu sv. Oca pape Franje našoj zemlji i gradu, razmišljanje od ljubavi Srca Isusova i Stadlerovoj predanosti tom istom Srcu kojem je podredio sav svoj život, svo svoje djelo i sve što je imao i želio.


Sv. Misu predslavio je mons. Pavo Jurišić, postulator kauze za proglašenje blaženim sluge Božjega uz koncelebraciju vlč. Marka Majstorovića, župnika, vlč. Bojana Ivešića, župnog vikara, vlč. Marija Ćosića, odgojitelja u internatu KŠC-a u Sarajevu, vlč. Ive Jezidžića, župnika župe Čemerno, vlč. Marijana Zubaka, predvoditelja duhovnih vježbi sestrama Služavkama Maloga Isusa u Kući Navještenja u župi Gromiljak, te đakona vlč. Vedrana Lešića.

Mons. Jurišić je u svojoj propovijedi podsjetio na ljubav koju je Stadler imao prema Presv. Srcu Isusovu, da je Njemu posvetio svoju Nadbiskupiju, Katedralu, kapelicu u ordinarijatu te brojne crkve po Nadbiskupiji te razvio barjak Srca Isusova nad svojim vjernicima da ih Ono zaštiti od Zloga koji je neprijatelj duša naših. Tko nas može sačuvati od svih zala ako ne Srce Isusovo koje nas je toliko ljubilo i nastavlja ljubiti. „Ja po milosti Božjoj i svete apostolske rimske stolice nastupio sam u nadpastirsku službu, i preuzeo novo ustrojenu vrhbosansku nadbiskupiju, preuzeo veliku odgovornost, teret velik. Neprijatelj duša naših razvio je barjak i na njem napisao: Sebeljublje do preziranja Boga. Pod taj barjak sakupljaju se djeca tmina, ljudi, kojim se mili većma tama nego li svjetlo, jer su njihova djela zla, jer sebe ljube, a mrze na Boga. I ja, braćo, razastirem zastavu, i pozivam vas, da skupa sa svojim pukom pod njom se kupite; na njoj je Srce Isusovo, trnjem istina okrunjeno, ali i plamen ljubavi razprostiruće na sve strane, plamen, kojim pali sve što je grešno, a užiže i naše srce ljubavlju napram sebi. Pod tom zastavom napisano je: Ljubav prema Bogu do preziranja sebe. U Srcu Isusovu učimo poznavati Boga, poznavati sebe, učimo ljubiti Boga, koji nas je toliko ljubio te svoga Sina za nas dao, da ni jedan ne pogine, koji u njega vjeruje, nego da ima život vječni. Pod tu se zastavu kupimo, jer ćemo pod njom i sebe spasiti i druge moći k spasu privoditi. Moj Božanski Spasitelj, reče jednom blažena Marija Margareta Alacoque, kaza mi, da će oni, koji rade na spas duša, i milost zadobiti te će moći i najopornija srca ganuti, i divan plod ubirati, budu li samo njihova srca nježnom ljubavi: k Srcu njegovu proniknuta.”

U čast Srcu Isusovu na grobu sluge Božjega Stadlera svi okupljeni su izmolili litanije Presv. Srcu Isusovu te molitvu za proglašenje blaženim. Nakon toga završni blagoslov udijelio je mons. Jurišić.

Oko groba svoga oca Utemeljitelja okupile su se sestre Služavke Maloga Isusa koje zazivom Duha Svetoga započinju duhovne vježbe pod vodstvom p. Zubaka.

S. M. Jelena Jovanović

  Vijesti - Sve