Stadlerovo u studenom 2017.

Stadlerovo u studenom 2017.

Četvrtak, 9. 11. 2017.

Dan sluge Božjega nadbiskupa Josipa Stadlera obilježen je u srijedu, 8. studenog 2017. sati u katedrali Srca Isusova u Sarajevu. Molitvenu pripravu za euharistijsko slavlje animirale su sestre Služavke Maloga Isusa i djeca Stadlerova dječjeg Egipta, a pridružili su se i brojni hodočasnici iz župe Imena Marijina s Gromiljaka, predvođeni sestrama Služavkama Maloga Isusa koje djeluju u istoj župi, zatim bogoslovi Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa u Sarajevu, Prijatelji Maloga Isusa i drugi vjernici.


Euharistijsko slavlje u 18.00 sati predslavio je vlč. Marko Mikić, vicerektor Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa uz suslavlje mons. Pave Jurišića, postulatora kauze sl. Božjega nadbiskupa Stadlera, o. Dominika Kristijana Gerbića, OP i don Marka Šutala, svećenika Trebinjsko-mrkanske biskupije, te asistenciju bogoslova.

Vlč. Mikić je u prigodnoj propovijedi između ostalog podsjetio prisutne na riječi uzoritog nadbiskupa Vrhbosanskog Vinka kardinala Puljića koje je uputio svećenicima, redovnicima i vjernicima nadbiskupije prigodom pokretanja kauze za proglašenje blaženim prvog vrhbosanskog nadbiskupa dr. Josipa Stadlera te naglasio da je Stadler osoba kojom se trebamo, smijemo i možemo ponositi, utjecati u zagovor i slijediti primjer života i svetosti.

Po završetku popričesne molitve svi prisutni su se uputili na grob sluge Božjega gdje su izmolili prigodne molitve i svoje nakane predali Bogu po rukama nadbiskupa Stadlera, s nadom da će uskoro biti uzdignut na čast oltara.

s. M. Jelena Jovanović

  Vijesti - Sve