Stadlerovo u travnju, 2015.

Stadlerovo u travnju, 2015.

Srijeda, 8. 4. 2015.

Spomendan na slugu Božjega Josipa Stadlera, prvog Vrhbosanskog nadbiskupa, proslavljen je i ovoga mjeseca u njegovoj katedrali Srca Isusova u Sarajevu uz prisustvo velikog broja vjernika, posebno sestara Služavki Maloga Isusa i djece iz Stadlerovog dječjeg Egipta. Misno slavlje predslavio je fra Danijel Rajić, duhovnik u franjevačkom sjemeništu u Visokom u zajedništvu s vlč. Markom Majstorović, katedralnim župnikom, vlč. Bojanom Ivešićem, župnim vikarom, vlč. Mladenom Kalfićem, kancelarom Vrhbosanske nadbiskupije, vlč. Ivanom Štironjom, ravnateljem Papinskih misijskih djela u BiH, vlč. Mariom Ćosićem, odgojiteljem u internatu Katoličkog školskog centra „Sv. Josip“ u Sarajevu te vlč. Mirom Agustinijem, svećenikom u miru. Pjevanje pod svetom Misom i Službu čitanja animirali su mladi iz internata KŠC-a.


Fra Danijel je u svojoj homiliji govorio o Sakramentima kao očitovanju Božjeg Milosrđa, budući da je ovo bio četvrti dan priprave za proslavu Svetkovine Božanskog Milosrđa u župi Srca Isusova, a koju je organizirao župnik, vlč. Majstorović zajedno s župnim vikarom. U svojoj homiliji fra Danijel je istakao važnost svetih sakramenata, naznačio koje to milosti dobivamo živeći sakramentalnim životom te naglasio važnost osobne otvorenosti prema milosrđu Božjem jer samo tako možemo istinski biti sretni. Da je sluga Božji bio primjer takva življenja u ljubavi Božjoj rekao je na kraju misnog slavlja vlč. Majstorović, zahvalivši fra Danijelu za dolazak i učešće u našoj pripravi za Svetkovinu.

Prije samog blagoslova svi prisutni u Katedrali, predvođeni župnikom, okupili su se oko groba sluge Božjega moleći molitvu za uspjeh vrhbosanske Sinode i molitvu za proglašenje Josipa Stadlera blaženim.

S. M. Jelena Jovanović

  Vijesti - Sve